Petrol-İş’e dayanışma ziyareti | Güney Gazetesi Mersin

Petrol-İş’e dayanışma ziyareti

Türk İş’e bağlı Petrol İş sendikasının örgütlü olduğu Soda Sanayi A.Ş ‘de grevin ertelenmesi, hem işçilerde hem de Mersin kamuoyunda tepki çekti. Başta sendikacılar olmak üzere birçok kurum temsilcisi Petrol İş sendikası Mersin şubesini ziyaret ederek, dayanışma gösterdi.

Petrol-İş’e dayanışma ziyareti


Petrol İş’in son ziyaretçileri Vatan Partisi Mersin İl Başkanlığı oldu. Vatan Partisi Mersin İl Başkanı Ali Rıza Taşdelen başkanlığındaki heyet, Petrol İş şubesini ziyaret etti. Heyeti sendika şube başkanı Erçin Çulcu karşıladı.

Görüşmede Çulcu, süreci ve gelinen son durumu anlatarak haklarını arayacaklarını belirtti. Vatan Partisi İl Başkanı Taşdelen ise “Grev işçilerin tek yasal mücadele yöntemidir. İşçilerden bu hakkı almanın kabul edilecek bir tarafı yoktur. Onun için yapacağınız tüm mücadelede Vatan Partisi olarak hep yanınızda olacağız” dedi.

Vatan Partisi il başkanı Ali Rıza Taşdelen beraberinde getirmiş olduğu çerçeveli Mavi Vatan afişini, “Vatan olmazsa işçilerimizin grev yapacağı yeri de olmaz” diyerek Çulcu’ya hediye etti. Taşdelen’e teşekkür eden Petrol İş Erçin Çulcu ise Petrol İş Sendikası 75. kuruluş yıldönümü anısına özel olarak yaptırmış oldukları kahve takımını Taşdelen’e hediye etti. (Haber Merkezi)