Bahçede ‘normalleşme’ adımları | Güney Gazetesi Mersin

Bahçede ‘normalleşme’ adımları

Millet Bahçesi Yenişehir sınırları içinde olmasına rağmen sürecin dışında tutulan Yenişehir Belediye Başkanı Özyiğit, Vali Su ile birlikte proje alanını ilk kez gezdi.

Bahçede ‘normalleşme’ adımları


ABİDİN YAĞMUR

 

AKP iktidarının Mersin’deki prestij projelerinden biri olan Millet Bahçesi projesi ile Müftü Deresi düzenlemesi başladığından bu yana CHP’li Mersin Büyükşehir Belediyesi ile CHP’li Yenişehir Belediyesi sürecin dışında tutulmuştu. Kendi sınırları içinde olmamasına rağmen AKP’li Akdeniz Belediye Başkanı Mustafa Gültak sık sık proje alanını geziyor ve projeyle ilgili olarak kamuoyuna açıklamalarda bulunuyordu.

Gazetemizin pazartesi günkü sayısının manşetinde yer alan ‘Bir stat verdik, bu bahçeyi alıyoruz’ başlıklı haberin ardından Mersin Valisi Ali İhsan Su, Millet Bahçesi alanını ve Müftü Deresi kıyısını gezerek çalışmaları yerinde inceledi. Vali Su’nun inceleme gezisine, AKP’li Akdeniz Belediye Başkanı Mustafa Gültak ve CHP’li Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit de katıldı.

Böylece Abdullah Özyiğit, kendi sorumluluk alanında bulunan Millet Bahçesi’ni ilk kez en büyük mülki amir ile gezme ve çalışmalar hakkında bilgi alma şansını yakaladı.

İncelemenin ardından Yenişehir Belediyesi’nden ya da Başkan Abdullah Özyiğit’ten herhangi bir değerlendirme açıklaması gelmezken, Akdeniz Belediye Başkanı Mustafa Gültak sosyal medya hesabından bir açıklama yaptı.

 

AÇIKLAMA YİNE AKP’Lİ BAŞKANDAN

Gültak,  “Mersin'e nefes aldıracak proje Millet Bahçesi'nde Valimiz Ali İhsan Su ve Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit, Mersin İl Milli Eğitim Müdürü Adem Koca, Çevre ve Şehircilik Mersin İl Müdürü Hüseyin Özgür Yalçın ve DSİ Bölge Müdürlüğü yetkilileri ile birlikte hızla devam eden çalışmalar için incelemelerde bulunduk. Çevre düzenlemesinin neredeyse tamamlandığı projede, Müftü Deresi ıslahı çalışmalarında da sona gelindi.  Şehrin kalbinde yükselen Mersin Millet Bahçesi çok yakında milletine kavuşacak” ifadelerini kullandı.

 

STAT ARAZİNİ İSTEMİŞ, RET YANITI ALMIŞTI

CHP’li Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit, tarihi Tevfik Sırrı Gür Stadı yıkıldıktan sonra arazi uzun süre boş kalınca TOKİ’ye mektup yazmış ve arazinin millet bahçesi yapılana kadar kendilerine verilmesini istemişti. Ancak TOKİ bu talebe ‘Millet Bahçesi yapacağız’ diyerek ret yanıtı vermiş, bahçenin yapım süreci boyunca da Yenişehir Belediyesi sürecin dışında tutulmuştu.

 

SEÇER, “KAN KUSUYORUM, KIZILCIK ŞERBETİ İÇTİM” DİYORUM DEMİŞTİ

Sürecin dışında tutulan bir diğer isim ise CHP’li Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer oldu. Millet Bahçesi projesine entegre olarak yapılan Müftü Deresi projesiyle ilgili olarak Ağustos ayı meclisinde söz alan Vahap Seçer, “Belediye başkanı olarak siyasi bir polemik olmasın diye, tartışma olmasın diye kan kusuyorum, ‘kızılcık şerbeti içtim’ diyorum. Kenti de kendimizi de yoruyoruz. Orada bu kadar önemli bir düzenleme yapılıyor. Yetkililer geliyor, orada yapılan çalışmalar anlatılıyor. Müftü Deresi ile ilgili bizim de tasarrufumuz oldu. DSİ yapıyor, belediye yapıyor, bir başka kurum yapıyor neticede Mersin’e bir hizmet yapılıyor. Ama keşke bu tip çalışmalarda bürokratlar o brifingleri verirken, ‘Bu kentin bir büyükşehir belediye başkanı var’ deyip de o brifinglere bizlerin de çağrılması hem kentin birlik ve bütünlük açısından görüntüsüne iyi bir resim verir, bu sözde, dilde kalmaz hem de olası bir durumda ben de oradaki kurumu savunacak bir şey söyleyebilirim. Ben işin dışındayım” demişti.