“4 ilçeyi birbirine demir ağlarla bağlamak istiyoruz” | Güney Gazetesi Mersin

“4 ilçeyi birbirine demir ağlarla bağlamak istiyoruz”

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, “Kısa bir süre içerisinde Mezitli, Yenişehir, Toroslar ve Akdeniz olmak üzere 4 ilçeyi birbirine demir ağlarla bağlamak istiyoruz” dedi.

“4 ilçeyi birbirine demir ağlarla bağlamak istiyoruz”


Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, TRT Çukurova Radyosu’nda yayınlanan “Akdeniz'den Toroslara” programının canlı yayın konuğu oldu.

Mersin Metrosu’nun 3 etaplı bir çalışma olacağından bahseden Başkan Seçer, “Bizimki Hafif Raylı Sistem ama Yeraltı Hafif Raylı Sistem ilk etabı. Bu etapta Mezitli noktası, başlangıç noktası. Eski belediye önünden başlıyor, eski otogara kadar devam ediyor. Tren İstasyonu’nun yanından geçiyor. Tabii ki yer altından ve eski otogarın orada nihayetleniyoruz. Siteler’de çıkış yapıyor, orada duruyor. Oradan sonra 2. etap devam edecek. Bu ilk hattımız yaklaşık olarak 13.4 kilometre. Daha sonra 2. etap, yani Siteler’den başlayıp, Kurdali, Çağdaşkent, Mersinli Ahmet Caddesi'nden, Şehir Hastanesi’ne kadar ulaşacak olan hemzemin raylı sistemi olacak. Bir de tramvay hattımız var. O da şu anki Kipa, Gazi Mustafa Kemal Bulvarı üzerindeki kavşaktan, eski Kipa Kavşağı diyelim, şu anda fuar alanının olduğu noktadan Üniversite Hastanesi’ne, Üniversite Hastanesi’nden Üniversite’ye. Oradan böyle bir ring yapıyor ve o da yaklaşık olarak 7 kilometrelik bir çalışma olacak. İlk etapta Mersin için planladığımız toplamda 29 kilometrelik bir raylı sistem” dedi.

 

 

“MERSİN'E BAKIŞ AÇISININ POZİTİF OLDUĞUNU GÖSTERİYOR”

Metronun ön yeterlilik ihalesine 28 firmanın başvuruda bulunduğunu hatırlatan Seçer, “Tabi uluslararası firmalar da var. Amerikan firması da var, Rusya var, Çin var, İspanyol var, Azeri var. Türkiye'nin önemli sayılan, bu konuda iddia sahibi, otorite sahibi firmaları var. Bu bizi sevindiriyor. Tabi ki Mersin'e bakış açısının pozitif olduğunu bir anlamda gösteriyor. Mersin Büyükşehir Belediyesi'ne ya da bu projenin makul bir proje olduğuna, gerçekleşebilir bir proje olduğuna, iyi bir proje olduğuna bir bakış açısıdır önemli firmaların bize müracaat etmesi” ifadelerini kullandı.

 

“KISA BİR SÜRE İÇERİSİNDE 4 İLÇEYİ BİRBİRİNE DEMİR AĞLARLA BAĞLAMAK İSTİYORUZ

Seçer, Metro Projesi’ne inandığını ve önemli bir yatırım olarak gördüğünü anlatırken, inşaat süresinin 4 yıl, opsiyon süresinin de 2 yıl olduğunu vurguladı. 13.4 kilometrelik 1. etap çalışmaları devam ederken aç-kapa sistemiyle bazı güzergahlarda trafiği engelleyeceklerini anlatan Seçer, Seçer, “Belki de bu çalışmalar devam ederken hem 2. etabın hem de tramvay hattı dediğimiz 3. etabın çalışmalarını da, yapım ihalelerini de gerçekleştireceğiz. Kısa bir süre içerisinde Mersin merkezin, Mezitli, Yenişehir, Toroslar ve Akdeniz olmak üzere 4 ilçesini birbirine demir ağlarla bağlamak istiyoruz” diye konuştu.

 

 

“FORUM KATLI KAVŞAK İNŞAATI OCAK AYINDA BİTECEK”

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer 4. Çevreyolu ve Forum katlı kavşağı hakkında da şunları söyledi:

“Yenişehir Bölgesi’nde bir 4. Çevre Yolu çalışmaları olacağını aktaran Seçer,  “Yenişehir bölgesinde başlayacak. Müftü Deresi’nin Yenişehir ilçesi bölümünden başlayıp, Üniversite’ye kadar devam edecek 1,5 kilometrelik ilk etapta 4. Çevre Yolu’nun çalışmalarını da şu anda hızlandırıyoruz. Hafta sonu itibariyle de Forum Kavşağı dediğimiz, 2. Çevre Yolu üzerinde, trafiğin yoğun olduğu bir bölge olan o kavşakta katlı kavşak çalışması yapıldı. Şu anda orası trafiğe kapandı. Yine bunun yanında Forum Katlı Kavşağı’nı gerçekleştirdikten sonra, ki Ocak ayında bu inşaatı bitireceğiz.” dedi.  (Haber Merkezi)