Arslanköylü Ümmiye Koçak, olağanüstü 100 kadın kitabına girdi | Güney Gazetesi Mersin

Arslanköylü Ümmiye Koçak, olağanüstü 100 kadın kitabına girdi

Arslanköylü Ümmiye Koçak, olağanüstü 100 kadın kitabına girdi


ESRA ŞASİ YAĞMUR

 

Arslanköy Kadınlar Tiyatrosu’yla kadınların var olma mücadelesini önce Türkiye’ya, sonra dünyaya duyuran Ümmiye Koçak, ‘Olağanüstü 100 Kadının Hikayesi’ kitabına girdi. Kız çocuklarının daha özgüvenli yetişmesi için hazırlanan kitapta Ümmiye Koçak’ın ve diğer başarılı kadınların hayat hikayeleri, mücadeleleri anlatılıyor.

İlk iki kitabıyla dikkat çeken Asi Kızlara Uykudan Önce Hikâyeler, bu kez Türkiye’den kadın hikâyeleriyle okuyucunun karşısına çıktı.

Kitabın Türkiye versiyonunda aralarında Müzeyyen Senar, Nene Hatun, Ayşen Gruda, Leylâ Erbil, Canan Dağdeviren gibi isimlerin de olduğu, Türkiye'nin her yerinden, her köşesinden yüz olağanüstü kadın anlatılıyor.

İlkokulu bitiremediği halde kendi azmiyle kendini geliştiren, tiyatro oyunları, senaryolar yazan, Arslanköy Kadınlar Tiyatrosu’nu kurarak dünyaya tanıtan Mersinli bir kadın, Ümmiye Koçak da, Türkiye’deki 100 olağanüstü kadından biri olarak kitapta yer aldı.

Mersin’deki kitapevlerinde ve çocuk kitap kulüplerinde de satışına başlanan “Olağanüstü 100 Kadının Hikayesi” kitabının tanıtımında şu ifadelere yer veriliyor:

“Doktorlar, öğretmenler, mucitler, sporcular, yazarlar, savaş kahramanları, bilim insanları… Aralarında Müzeyyen Senar, Nene Hatun, Ayşen Gruda, Leylâ Erbil, Ümmiye Koçak, Canan Dağdeviren gibi isimlerin de olduğu, Türkiye’nin her yerinden, her köşesinden yüz olağanüstü kadın. Kimi toplumsal önyargıları yıkmış, kimi fiziksel engellerin üstesinden gelmiş, birbirinden zeki, birbirinden başarılı kadınlar. Bazıları geçmişin tozlu sayfaları arasından çıkıp geldi, bazıları daha kendi tarihlerini yazmaya yeni başladı. Ortak noktaları belli: Hepsi hayal etti, çalıştı, ne olursa olsun pes etmedi ve başardı. Onlarca dile çevrilen ilk iki kitabıyla çok satanlar listelerinden inmeyen, kadın erkek her yaştan insanın baş ucunda kendine yer bulan Asi Kızlara Uykudan Önce Hikâyeler, bu defa Türkiye’den hikâyelerle, farklı mesleklerden ve farklı yaşlarda kadınların başarı öyküleriyle ilham vermeye hazırlanıyor!”