Kolonu kesen yandı! | Güney Gazetesi Mersin

Kolonu kesen yandı!

Anamur Belediyesi Yapı Kontrol Müdürlüğü, Belediye Başkanı Hidayet Kılınç’ın talimatı ile bina altlarında bulunan işyerlerinde ruhsata ve beyan edilen projeye aykırı bir durum olup olmadığını tespit etmek üzere denetimlere başladı. Ekipler, işyerlerinde kolon kesme, duvar yıkıp alan açma gibi müdahaleler olup olmadığını inceliyor.

Kolonu kesen yandı!


Kasım Ayı Belediye Meclisi toplantısında konuşan Anamur Belediye Başkanı Hidayet Kılınç, İzmir’de meydana gelen ve 114 kişinin hayatını kaybetmesine neden olan deprem sonrasında da ortaya çıktığı üzere, apartman altlarında bulunan işyerlerinde daha fazla alan oluşturmak için bina kolonlarının kesildiğini, duvarların yıkıldığını belirtmiş ve konuda Anamur’da da denetimlerin yapılacağını belirtmişti.

Anamur Belediyesi Yapı Kontrol Müdürlüğü ekiplerinin teknik personelleri ile birlikte işyerlerine giderek denetimlere başladığını belirten Başkan Kılınç, “Kolon kesme, duvar yıkarak alan oluşturma gibi işlemlerin ne kadar sakıncalı olduğunu İzmir’de meydana gelen deprem sonrasında gördük. Maalesef bazı insanlar daha fazla kira getirisini amaçlayarak dükkanlarını genişletmek istiyor ve plansız izinsiz bir şekilde kolonları keserek ya da duvarları yıkarak kendisine bir alan oluşturuyor. Binada yaşayan ya da işyerinde çalışan onlarca insanın hayatını da tehlikeye atıyor. Anamur Belediyesi olarak biz buna müsaade etmeyeceğiz. Ekiplerimiz şu anda bina altlarında bulunan bütün işyerlerini denetleyecek. Şayet binanın ana taşıyıcıları olan kolonlarda ya da duvarlarında izinsiz olarak bir işlem gerçekleştirildiğini görürsek kesinlikle cezai işlem uygulayacağız” dedi. (Haber Merkezi)