Hedef lisanslı sporcu sayısın artırmak! | Güney Gazetesi Mersin

Hedef lisanslı sporcu sayısın artırmak!

Hedef lisanslı sporcu sayısın artırmak!


Mersin Gençlik ve Spor İl Müdürü Ökkeş Demir, İl Müdürlüğüne bağlı Antrenörlerle değerlendirme ve koordinasyon toplantısı gerçekleştirdi. Gençlik ve Spor İl Müdürü Ökkeş Demir başkanlığında gerçekleştirilen toplantıya Spor Hizmetleri Müdürü Osman Yıldızbakan, Spor faaliyetleri Sportif Değerlendirme ve Takip Şube Müdürü Vedat Akyar ve İl Müdürlüğü bünyesinde görev yapan 92 antrenörün katıldı. Gençlik ve Spor İl Müdürü Ökkeş Demir, antrenörlere yaptığı konuşmada spor alanında başarılı olmak için hedeflerini hep yüksek tuttuklarını belirtti.

 

“MÜDÜRLÜĞÜMÜZE BAĞLI 48 TESİSİMİZ VAR”

“Bildiğiniz üzere göreve başlayalı yaklaşık 5 ay oldu” diyen Ökkeş Demir, “Bu süreçte yaptığımız en kapsamlı toplantı. Bu toplantı da hem birbirimizi tanımak hem de sizlerin spora bakış açılarınızı konuşmaya geldik. Mersin genelinde müdürlüğümüze bağlı 48 tesisimiz var. Özellikle Akdeniz Oyunları sebebiyle ilimize kazandırılan devasa tesislerimizde önceliğimiz, lisanslı sporcu sayımızı arttırmak” dedi.

 

“TESİSLERİ EN İYİ ŞEKİLDE KULLANMAK ZORUNDAYIZ”

Türkiye'de tesisleşme anlamında ilk 4 ilden birisinin Mersin olduğunu söyleyen Müdür Demir, “321 kilometre kıyı şeridi olan nadide illerimizden birisiyiz. Biz Mersin'de sporu harmanlayıp tanelerini bir bir alacağız. Siz alanlarında uzman antrenörlerimizle birlikte bunu başarabilirsek, burada bir eser bırakmış oluruz. Çünkü birçok ilde ilimizde mevcut olan devasa tesisler yok. Bizler de elimizdeki nadide tesisleri en iyi şekilde kullanmak zorundayız. Ben de il müdürü olarak, yaptığım işi en güzel şekilde ve doğru yapmak istiyorum. Bunu da siz değerli antrenörlerimizle birlikte başarabileceğimize inanıyorum. Benim spora ve bu ülkenin gençliğine bakış açım bu” sözlerini kullandı.

 

“AMACIMIZ TÜRK SPORU VE TÜRK SPORCUSUNU GELİŞTİRMEK”

Bilindiği üzere Gençlik ve Spor Bakanlığımız ve Milli Eğitim Bakanlığımız arasında 3 yıl önce imzalanan işbirliği protokolü ile 'Türkiye Yetenek Taraması ve Spora Yönlendirme Projesi' hayata geçti. 1 milyon 200 bin 3'üncü sınıf öğrencimiz yetenek taramasına girdi. Kuruluş amacı Türk sporu ve Türk sporcusunu geliştirmek olan Gençlik ve Spor Bakanlığımız, bu projeyi 81 ilimizde başlatarak asrın projesini hayata geçirmiştir. Bu yetenek taramasında hedef, taranan 1 milyon 200 bin öğrenci arasından bin yetenekli öğrenciye ulaşmaktı. Sizler de Mersin'de güzel işler yapmışsınız. Hepinizin emeğine sağlık. Bu tür projelerle ilimizin faal sporcu açığını kapatabiliriz. Bundan sonraki toplantılarımız da daha lokal düşünür, konuşur, tartışır ve paylaşırız" ifadelerini kullandı. (Haber Merkezi)