Eğitime yakın takip | Güney Gazetesi Mersin

Eğitime yakın takip

Eğitim-Sen Mersin Şubesi, pandemi döneminde eğitimde yaşanan aksaklıkları tespit etmek ve yaşanan bu aksaklıkları kamuoyu ile paylaşmak için ‘Eğitim İzleme Kurulları’ oluşturdu.

Eğitime yakın takip


ESRA ŞASİ YAĞMUR

 

Eğitim-Sen Meresin Şube Başkanı Mahmut Sümbül, salgının başladığı günden bu yana eğitimde yaşanan sıkıntıları birçok defa gündeme getirdiklerini ve bu konuda ortak hareket edilmesi çağrısında bulunduklarını söyledi.

 Sümbül, “Tüm çabalarımıza rağmen henüz bu çağrılarımıza olumlu yanıt alamadığımızın ifade edilmesi gerekmektedir. Gelinen aşamada salgının boyutları ve okullarda yüz yüze eğitimin başlamasıyla oluşabilecek risk dikkate alındığında sürecin ayrıntılı ve çok yönlü izlenmesi gerektiği açıktır” dedi.

Mersin Eğitim İzleme Kurulu’nda yer alan kurumlar şunlar: Eğitim – Sen, SES, Tüm-Bel-Sen, BES, Genel İş, Emekli-Sen, Mersin Barosu, Tabip Odası, İnsan Hakları Derneği, Halkevi, Göç – Der, Sosyal Demokrasi Derneği, Pir Sultan Abdal Derneği, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği, Yeni Kuşak Köy Enstitüleri Derneği, Alevi Kültür Derneği, Sosyal Hizmet Uzmanları Derneği, CHP, HDP, HDK, EMEP, Sol Parti, TİP, TÖP.