ÇBK, Hatay’a odaklandı | Güney Gazetesi Mersin

ÇBK, Hatay’a odaklandı

Mersin Yenişehir Belediyesi Çukurova Basketbol, 21 Kasım Cumartesi günü ağırlayacağı Hatay Büyükşehir Belediyesi maçının hazırlıklarını sürdürüyor. Turuncu-mavililerde Koç Olcay Orak, Hatay maçını fazla hata yapmadan kazanmak istediklerini söyledi.

ÇBK, Hatay’a odaklandı


AHMET SÜTCÜ

 

Herbalife Nutrition Kadınlar Basketbol Süper Ligi’nde mücadele eden Mersin Yenişehir Belediyesi Çukurova Basketbol, evinde oynayacağı Hatay Büyükşehir Belediyesi maçının hazırlıklarını sürdürüyor. FLY Academy’de gerçekleşen antrenmanlarda turuncu-mavililer, Koç Olcay Orak yönetiminde çalışmalarına tam gaz devam ediyor. Lige verilen milli arada hemen hemen her gün antrenman yapan ÇBK, eksik yönleri üzerine yoğun mesai harcadı. Ligde çıktığı son 4 maçını kazanan turuncu-mavililer, Hatay Büyükşehir Belediyesi karşılaşmasını da kazanarak 5’te 5 yapmak istiyor.

 

“UMARIM FAZLA HATA YAPMADAN KAZANIRIZ"

Ligin 9.haftasında konuk edecekleri Hatay Büyükşehir Belediyesi karşılaşması öncesinde açıklama yapan Mersin Yenişehir Belediyesi Çukurova Basketbol Baş Antrenörü Olcay Orak, 4 maçlık bir seriyle geldik. Çok maçlık seriyi unuttuk.  Hatay Büyükşehir Belediyesi’nde maç yapma sıkıntısı vardı. Ligde maç eksikleri var. Oynuyorlar artık. Bir sıkıntı yok.  Ligin değerli oyuncularından biri. Değerli yerli ve yabancı oyuncuları var. Sert bir maçın olacağını düşünüyoruz. En azından biz sert olacağız. Zor bir maç olacak. Umarım fazla hata yapmadan kazanırız” dedi.

 

ORAK’IN SEYİRCİ ÖZLEMİ

“Pandemi nedeniyle seyircisiz oynuyoruz” diyen Olcay Orak, “Gönül isterdiki taraftarımızın desteğini alıp oynayalım. Maçı kazanmak istiyoruz tabiki. Hedefimiz galibiyet. Maçı kazanmak için elimizden ne geliyorsa yapacağız.  Yaptığımız 4 maçlık seri gibi önümüzdeki 3 maçı da kazanmak istiyoruz. Hatay, Elazığ ve Galatasaray’ı yenmek istiyoruz.” Sözlerini kullandı.

 

“MİLLİ ARA BİZİM İÇİN POZİTİF GEÇTİ”

Milli arada sıkı çalıştıklarını açıklayan Orak, sözlerini şöyle tamamladı: “Milli maç bazı takımların işine yaramıştır. Çünkü bazı takımlarda kovid-19 vakaları vardı. Onlar iyileşti. Onların avantajına oldu. Bizimde iki oyuncumuz milli takımdaydı. Dinlenen takımlar var. İyi antrenman yapan takımlar var. Biz neredeyse hiç off vermedik. Ben milli takımdaydım. Yardımcı antrenörlerimiz takımı burada çalıştırdılar. Bizim için pozitif geçti. Hatay Büyükşehir Belediyesi maçında bizim için ne kadar pozitif geçti ne kadar negatif geçti göreceğiz.”