“Atıksız katık” servisi | Güney Gazetesi Mersin

“Atıksız katık” servisi

Mersin Üniversitesi’nden KHK ile ihraç edilen bir grup akademisyenin kurduğu Kültürhane, kütüphane ve kafe olarak hizmet veriyordu. Pandemi nedeniyle kafe ve kütüphane kısmı kapatılınca Kültürhane de gel al ve evlere yemek servisi uygulamasına başladı. Kültürhane, yemeklerde kullanacağı malzemeyi mahalle esnafından alacağını, oluşacak atıkları ise kompost olarak değerlendirmeyi de taahhüt ediyor.

“Atıksız katık” servisi


ESRA ŞASİ YAĞMUR

 

Koronavirüs önlemleri kapsamında bütün yeme içme alanlarında masaya servis kaldırıldı, sadece gel al servis ve evlere servise izin verileceği duyuruldu. Bu durum birçok işletmeyi etkiledi.  Mersin Üniversitesi’nden KHK ile ihraç edilen bir grup akademisyenin kurduğu Kültürhane de, etkilenen mekanlardan biri. Kütüphane ve kafe olarak hizmet veren Kültürhane, yeni döneme ayak uydurabilmek için gel al ve evlere servis uygulamasına başladı.

Kültürhane, atık oluşturmamak için bu işte kağıt ya da plastik kap kullanmayacak ve servisleri sefer tası ile yapacak.  Ürünlerin mahalle esnafından alınması da taahhütler arasında. Kültürhane’nin sayfasında konuyla ilgili açıklamada şu ifadeler yer aldı:

“Kültürhane hiçbir zaman bir ticarethane olmadı. Gördüğümüz destek ve dayanışmaya karşısında bunu yapmak bize yakışmazdı zaten. Ama Hane’nin kendi yağında kavrulabilmesi için de devamlı denemelerde bulunduk. Yeniden kapanmak durumunda kaldığımız bu yeni dönemde başka bir denemeye soyunuyoruz.  Mekanımız kapalı olsa da ayrı düşmeyi düşünmeyeceğimiz ekibimizle günlük bir menü çıkarmaya karar verdik.  Uzaktan eğitim alan çocuklarınıza günde üç öğün yemek pişirmekten yıldıysanız ya da işyerinizde sağlıklı taze yemek özlemindeyseniz belki sizin de ilginizi çekebilir. İster gelip alabileceğiniz isterseniz de evlerinize sipariş verebileceğiniz bu menüler de yine sadece damağınıza hitap etmeyecek.

Bunun için öncelikle özenerek seçtiğimiz malzemelerle yapılmış yemekler sefertaslarımızla servis edilecek. Bir depozito karşılığında sefertaslarını sizlere bırakacağız, iade anında da depozitonuzu geri ödeyeceğiz. Yemeklerin hazırlanmasında kullanılacak tüm organik atıklar da Mersin Yabanları’nın kompost alanına gidecek.  Şimdilik sadece Yenişehir ve Mezitli’ye yönelik sunacağımız bu günlük menülerin fiyatı gel-al’da 25 lira. Evlere servis isterseniz adres başına 5 liralık bir teslimat masrafımız olacak. Haftalık ya da aylık abonelikler için biraz daha indirimli fiyatlarımız olacak. Mersin’de yaşamıyor ya da böyle bir hizmete ihtiyaç duymuyorsanız da askıda menü uygulamamıza destek olabilirsiniz. Böylece sizin adınıza biz ihtiyaç sahiplerine desteğinizi ulaştırırız.”