“Metroya karşı çıkmak vizyonsuzluktur” | Güney Gazetesi Mersin

“Metroya karşı çıkmak vizyonsuzluktur”

Metro ihalesine katılacak firmalar belli oldu. Başkan Seçer “Metroya gerek yok” diyenlere yanıt verdi

“Metroya karşı çıkmak vizyonsuzluktur”


Metronun yapılmasıyla Mersin’in birçok alanda marka kent olacağını belirten Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, “Avrupa’dan 170 yıl sonra metro yapacağız. Halen karşı çıkanlar var. Anlamak mümkün değil. Metro “kumar!” değildir. Şans oyunu oynamıyor, Mersin’in ulaşım sorununu çözmeye çalışıyoruz” dedi.Mersin metrosu yapım işi ihalesine katılacak 9 firmanın belli olmasından sonra gözler Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’e çevrildi.Metro ihalesine ön yeterlilik için 13 firma başvurmuştu. Bunlardan dokuzunun yeterlilik aldığı açıklandı.   Ön yeterlilik alan firmalar 29 Ocak’ta yapılacak ihaleye teklif verebilecekler.

Gündeme geldiği günden bu yana tartışması bitmeyen metro ile ilgili  GÜNEY’e konuşan Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, metronun gelişmiş kentlerin olmazsa olmazları arasında ön sırayı aldığını söyledi

“DÜNYA  170 YIL ÖNCE YAPMIŞ”
Metroların bir kentin gelişmesinde ve ulaşım sorununu çözmede önemli bir yeri olduğunu belirten Seçer, “Avrupa’dan 170 yıl sonra metro yapacağız. Halen karşı çıkanlar var. Anlamak mümkün değil. Metro “kumar!” değildir. Şans oyunu oynamıyor, Mersin’in ulaşım sorununu çözmeye çalışıyoruz. Metro hesap-kitap işidir. Hesap -kitap bilmeyenler kulaktan dolma bilgiyle metroya karşı çıkıyor. Bu vizyonsuzluk anlamına gelir” dedi.

“METRO GELECEĞİN PROJESİDİR”
Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, metronun geleceğin projesi olduğunun altını çizerek, “Metro konforlu toplu taşıma sistemi olmasının yanı sıra kent trafiğini büyük ölçüde rahatlatması bakımından önemlidir. Bunun yanında bölgeler arası kaynaşmayı artıracaktır. Metro ile Mersin kent merkezi canlanacak ve birçok alanda marka kent olacaktır” diye konuştu. (Haber Merkezi)