Isınırken canınızdan olmayın! | Güney Gazetesi Mersin

Isınırken canınızdan olmayın!

Mersin Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı, kış aylarının gelmesi ile birlikte artan ısınma ihtiyacından kaynaklı çıkabilecek yangınlara ve zehirlenmelere karşı vatandaşları uyarıyor.

Isınırken canınızdan olmayın!


Kaloriferler, kurallara uygun yapılmayan bacalar, düzgün kurulmayan sobalar, ısıtıcılar ve prizlerde takılı bırakılan fişler tehlike yaratıyor. Baca temizliği ile soba yakarken benzin, tiner gibi kolay parlayıcı maddelerden uzak durulması da önem taşıyor. Mersin Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı, kış aylarının gelmesi ile birlikte artan ısınma ihtiyacından kaynaklı çıkabilecek yangınlara ve zehirlenmelere karşı vatandaşları uyarıyor.  İtfaiye ekipleri, kaloriferler, kurallara uygun yapılmayan bacalar, düzgün kurulmayan sobalar, ısıtıcılar ve prizlerde takılı bırakılan fişler başta olmak üzere yangına ve zehirlenmeye sebebiyet veren konularda vatandaşları bilinçlendiriyor.
Vatandaşları evde dikkat etmeleri gereken noktalarda da uyaran Derya, “Evden çıkarken buzdolabı hariç, bütün fişlerimizi çekelim veya gece yatarken, cep telefonumuzun fişini şarjda bırakmayalım. Kesinlikle buzdolabı hariç, çamaşır makinesi, bulaşık makinesi, fırınlı ocak, bunların fişlerini çekelim. Çünkü gece elektrik kesilmesi durumunda, elektrik tekrar gelirken yüksek voltaj evde yangına sebep oluyor. Bu sebepten dolayı evde yangın çıktığı an siz yatarken zehirlenmeye sebep oluyor” dedi.
İtfaiye Dairesi Başkanlığı ekipleri, yangın, zehirlenme gibi herhangi bir olumsuzlukla karşılaşılması durumunda vatandaşların zaman kaybetmeden 112’yi aramalarının önemine dikkat çekti. (Haber Merkezi)