Sokak hayvanları unutulmadı | Güney Gazetesi Mersin

Sokak hayvanları unutulmadı

Mersin Büyükşehir Belediyesi, sokağa çıkma yasağının uygulandığı hafta sonunda sokak hayvanlarını unutmadı. Ekipler, sadece patili hayvanlarla birlikte serçe, kumru, güvercin gibi canlar için de belli noktalara mama ve su bırakarak beslenmelerini sağladı.

Sokak hayvanları unutulmadı


Tarımsal ve Veteriner Hizmetleri Başkanı Salim Serdar Gökçek, geçen hafta uygulanan sokağa çıkma yasağında da ekiplerin canlar için görev başında olduğunu ifade ederek, “Bugün de yine gerek yayla bölgelerinde gerek sahil bölgelerinde bir kısım da merkezde ihbara giden arkadaşlarımız ayrı ekipler, mama ve besleme yapan ekiplerimiz de ayrı ekipler olmak üzere çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Tüm ekiplerimizle görevimizin başındayız.”
Mersin Büyükşehir Belediyesi, Koronavirüs salgını nedeniyle sokağa çıkma yasağının uygulandığı hafta sonunda sokak hayvanlarını unutmadı. Büyükşehir Belediyesi Tarımsal ve Veteriner Hizmetleri Dairesi Başkanlığı, kent genelinde sürdürdüğü çalışmayla 171 kedi ve köpek besleme odağı ve hayvan bakım merkezlerindeki hayvanlara mama ulaştırdı. Ekipler, patili hayvanlarla birlikte kumru, güvercin gibi yem kaynaklarına zor ulaşan hayvanlar için de belli noktalara yem ve su bırakarak beslenmelerini sağladı. Mersin Büyükşehir ekipleri , sokağa çıkma yasağı sürecinde sokak hayvanlarını yalnız bırakmadı. Tarımsal ve Veteriner Hizmetleri Dairesi Başkanlığı’na bağlı ekipler, yasak süresince kent merkezinin yanı sıra yayla bölgeleri gibi özellikle mama kaynaklarına erişimin kısıtlı olduğu bölgelere, sokak aralarına, cadde üstlerinde uygun gördükleri noktalara ve kedi-köpek besleme odaklarına mama ve su bıraktı. Ekipler, havanın soğumasıyla yem kaynakları daha da azalan kumru, güvercin ve serçe gibi kanatlı dostları da beslemeyi ihmal etmedi. (Haber Merkezi)