Mersin’de şiddetli yağış etkili oluyor | Güney Gazetesi Mersin

Mersin’de şiddetli yağış etkili oluyor

Mersin’de öğle saatlerinde etkisini göstermeye başlayan şiddetli yağış ana arterlerde ve sokak aralarında su birikintilerine neden oldu, bazı yerlerde zemin katlardaki ev ve işyerlerini su bastı. Belediye ekipleri birçok noktada rögarlardan ve rögar kapaklarından çöp çıkardı. Akdeniz Belediye Başkanı Mustafa Gültak da sokakları gezerek incelemelerde bulundu.

Mersin’de şiddetli yağış etkili oluyor


Mersin’i batı kesimlerinde dün gece etkisini gösteren şiddetli sağanak bugün öğle saatlerinde Mersin şehir merkezinde de etkili oldu.

Aşırı yağış nedeniyle birçok ana arterde ve sokak aralarında su birikintileri oluştu, mazgallar suyu tahliye etmekte yetersiz kaldı.
Mersin Büyükşehir Belediyesi ve MESKİ ekipleri birkaç saat içinde çok sayıda ihbara yetişmeye çalışırken bir yandan da tıkanan mazgalları açmaya çalıştı. Ekipler birçok noktada rögar kapaklarının altından katı atıklar çıkardı. Atıkların alınmasının ardından rögarlar suyu çekebildi.

Akdeniz Belediye Başkanı Mustafa Gültak da akşam saatlerinde sokakları gezerek incelemelerde bulundu. Gültak, su basan bazı evlere de giderek vatandaşlara geçmiş olsun dileklerini iletti.