25 dakikada böyle oldu | Güney Gazetesi Mersin

25 dakikada böyle oldu

Erdemli’de fırtınanın en büyük etkisi balıkçı barınağında hissedildi. 5 tekne alabora oldu

25 dakikada böyle oldu


Erdemli’de saatteki hızı 80 kilometreye ulaşan fırtınada 5 teknenin alabora olduğu barınakta balıkçılar önlemlerini arttırdı. Balıkçılar fırtına uyarısı kalkana kadar teknelerinin başında nöbet tuttu.
Meteoroloji Genel Müdürlüğünün fırtına ve sağanak yağış uyarısı verdiği Erdemli ilçesinde fırtınada balıkçı barınağındaki 5 tekne alabora oldu. Bazı tekneler balıkçılar tarafından kurtarılırken, bazılarının kurtarılması fırtına sonrasına bırakıldı. Fırtına beklentisinin devam etmesi sebebiyle balıkçılar teknelerinin başında tedbir amaçlı nöbet tuttu.
Erdemli Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı Yalçın Sakın, tedbir alındığını belirterek, yine de balıkçıların teknelerinin başında sabaha kadar nöbet tuttuklarını söyledi. Sakın, “Arkadaşlarımız teknelerini kontrol altına aldılar. Halatlarını sağlamlaştırıyorlar. Tedbir almaya çalışıyoruz. 5 tane teknemiz batmıştı. Bir kısmını çektik. Geri kalanlar suyun altında. İpler dayanmadı, çok aşırı dalga oldu. Yaklaşık 25 dakika sürdü, ne olduğunu anlamadık” diye konuştu. (İHA)