Akdeniz için pozitif ayrımcılık istedi | Güney Gazetesi Mersin

Akdeniz için pozitif ayrımcılık istedi

Mustafa Gültak, su baskını yaşanan evleri ziyaret etti. Mecliste izlenimlerini anlattı

Akdeniz için pozitif ayrımcılık istedi


Akdeniz ilçesinin altyapısındaki eksiklikler nedeniyle, dün akşam olduğu gibi, aşırı yağışlarda mahalleleri ve evleri su bastığına dikkat çeken Akdeniz Belediye Başkanı Mustafa Gültak, Mersin Büyükşehir Belediyesi’ne yaptığı çağrıda, Akdeniz’e ‘pozitif ayrımcılık’ yapılmasını istedi.
Akdeniz Belediye Meclisi, Aralık ayı olağanüstü toplantısını, M. Mustafa Gültak Başkanlığında gerçekleştirdi. 
Toplantıda, kentte etkili olan sağanak sonucu oluşan su baskınları nedeniyle, Akdeniz ilçe sınırlarında yaşayan vatandaşların yaşadığı mağduriyet gündeme geldi.
HDP’li Meclis üyesi Salih Akbaş’ın; aşırı yağışlar sonucu dün akşam birçok evi su bastığını ve vatandaşların mağdur olduğunu belirtip acil çözüm üretilmesi gerektiğini belirtmesi üzerine Başkan Gültak; “Yağmur, dolu ve fırtınadan zarar gören kardeşlerimize geçmiş olsun diyorum. Dün akşamdan itibaren sahada, ekiplerimizle birlikte gezerek, yağmurdan etkilenen 30’a yakın evi ziyaret ettik. 8-10 tanesi çok kötüydü. Çizme ve yağmurluklarımızı giydik, gece 12:00’ye dek ekiplerin başında müdahale ettik” dedi.

“BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ’NDEN, AKDENİZ İÇİN POZİTİF AYRIMCILIK İSTİYORUZ”
Gültak; “Özellikle DSİ tarafından, bölgemizde yapılan kanalların ne kadar önemli olduğunu gördük. Bugün o kanallar, olmasaydı Mithat Paşa, Müfide İlhan, Siteler, Gündoğdu mahallelerine inanın giremezdik. O kanallar olmasaydı değil 30; 3 bin ev perişan olurdu. Bu notada, Akdeniz için Büyükşehir Belediyesi’nden pozitif ayrımcılık istiyoruz.  Akdeniz’in altyapısı çözülmediği süreci, biz bu filmi birçok kere izleyeceğiz. Küçücük çocuklarımızın gözlerinde o korkuyu gördüm. Bir an önce Akdeniz’in birçok mahallesinin altyapısının elden geçmesi gerekiyor” şeklinde konuştu. (Haber Merkezi)