Hedef final! | Güney Gazetesi Mersin

Hedef final!

Hedef final!


Mersin'de organize edilen Avrupa Kadınlar Artistik Cimnastik Şampiyonası bugün başlıyor. Şampiyona öncesinde dün basın toplantısı düzenlendi. Düzenlenen basın toplantısına Türkiye Cimnastik Federasyon Başkanı Suat Çelen ve sporcular katıldı.

"FİNALE KALIP MADALYANIN GELECEĞİNİ DÜŞÜNÜYORUZ"
Türkiye Cimnastik Federasyonu Başkanı Suat Çelen, erkekler kategorisinde önemli başarılar elde ettiklerini söyledi. Çelen, "Kadınlar kategorisinde finale kalmayı istiyoruz. Milli takımımıza güveniyoruz. Gençlerle mücadele etmek önemli. Göksu Üçtaş Şanlı dışındaki sporcularımızın yaşı 16, hepsi genç. İleride çok Avrupa Şampiyonası görecekler. Burada final veya madalya olur ya da ikisi de olmaz hiç önemli değil ama büyükler takımına girip ülkeyi temsil etmek önemli.Finale kalıp madalyanın geleceğini düşünüyoruz. Cimnastikte küçük puanlar final dışına atabilir, madalya alamayabilirsiniz. Ritmik cimnastikçilerimizin Ukrayna'da almış olduğu madalya bizleri çok sevindirdi. Ukraynalılar da geldi Türkiye'de takım olarak bizi geçti. Sporun güzelliği burada. Kadın sporcularımız bu şampiyonada güzel performans sergileyecektir" dedi.

"GURURLUYUZ"
Açıklama yapan Milli cimnastikçiler Göksu Üçtaş Şanlı, Dilara Yurtdaş, Bilge Tarhan, Ece Yağmur Yavuz, Cemre Kendirci de şampiyonada Türkiye'yi temsil edecek olmaktan dolayı gurur duyduğunu dile getirirken hedeflerinin ülkemizi en iyi şekilde temsil etmek olduğunu açıkladılar. ( Haber Merkezi)