Hastaneye yardım kaymakama takıldı | Güney Gazetesi Mersin

Hastaneye yardım kaymakama takıldı

Anamur’da bir grup iş insanı, yoğun bakım ünitesi tamamen dolan Anamur Devlet Hastanesi’nin olanaklarını güçlendirmek için hastaneye solunum cihazı hibe etmek istedi. Mersin’deki odalarla irtibat kuruldu, 10 adet solunum cihazı için sözler alındı. Ancak Anamur Kaymakamı bir açıklama yaparak, hastanenin cihaz ihtiyacı olmadığını ileri sürdü, hibe isteklerini geri çevirdi. Kaymakam bununla da yetinmedi, odaların da dahil olduğu yardım kampanyasını ‘illegal’ ilan etti.

Hastaneye yardım kaymakama takıldı


ABİDİN YAĞMUR

 

Covid-19 salgını nedeniyle Mersin’de birçok hastanede olduğu gibi Anamur Devlet Hastanesi’nde de yoğun bakım ünitesi doldu.  Covid-19 teşhisiyle hastaneye getirilen hastalardan durumu ağır olanlar Mersin’e sevk ediliyor. Durumu ağır olmayanların ilk tedavileri ise hastanede yapılıyor.

Anamur Ticaret ve Sanayi Odası Ferudun Torunoğlu ve bir grup iş insanı, Anamur Devlet Hastanesi’nin olanaklarını güçlendirmek, Covid-19 tedavilerinin daha hızlı yapılmasına katkı sağlamak amacıyla solunum cihazı hibe kampanyası başlattı.

Ancak kampanya kamuoyuna çok yayılmadan sadece odalar, borsalar ve sivil toplum örgütleriyle iletişim kuruldu. Bu kapsamda görüşülen Mersin Ticaret ve Sanayi Odası, Mersin Deniz Ticaret Odası, Mersin Ticaret Borsası, Anamur Devlet Hastanesi’ne solunum cihazı hibe dilmesi için yönetim kurullarından karar çıkardı.

Anamur ve Mersin’deki iş insanları ve derneklerin imecesiyle kısa sürede 10 adet solunum cihazının Anamur Devlet Hastanesi’ne hibe edilmesi aşamasına gelindi.

Ancak bu aşamada Anamur Kaymakamı Mehmet Nuri Başaran’dan ilginç bir çıkış geldi. Solunum cihazıyla ilgili kampanya odalar ve borsalar tarafından yürütülmesine, yönetim kurullarından resmi kararlar alınmış olmasına rağmen Kaymakam Başaran, kampanya gönüllüsü iş insanlarını krimanilize edecek bir açıklamaya imza attı.

 

KAYMAKAM: İHTİYACIMIZ YOK

 

Kaymakamlığın resmi web sitesinde yayınlanan ve basına da servis edilen yazıda şu ifadeler kullanıldı:

“Son günlerde Anamur Devlet Hastanesinde tıbbi cihaz eksikliği var şeklinde kamuoyunda yer alan duyumlar tamamen gerçek dışıdır. Hastanemiz kendine yetecek donanıma sahiptir. Diğer taraftan, Kaymakamlığımız tarafından başlatılmış resmi herhangi bir bağış kampanyası da bulunmamaktadır. Resmi olmayan ve illegal bir şekilde yapılmak istenen bağış kampanyaları konusunda bilgi sahibi olmanız ve bu tür girişimlere asla itibar etmemeniz kamuoyuna saygı ile duyurulur.”

 

BAŞHEKİM AÇIKLAMA YAPMADI

 

Kaymakamlığın açıklamasının ardından Anamur Devlet Hastanesi’ne solunum cihazı hibe etmeye hazırlanan odalar bu girişimlerini askıya aldı.

150 yataklı hastanenin durumunu sormak, solunum cihazı ihtiyacı olup olmadığı konusunda bilgi almak istediğimiz Anamur Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Serkan Boz herhangi bir açıklama yapmadı.