İHD’den Roboski açıklaması: Sorumlular hâlâ cezalandırılmadı | Güney Gazetesi Mersin

İHD’den Roboski açıklaması: Sorumlular hâlâ cezalandırılmadı

İnsan Hakları Derneği Mersin Şube Sekreteri Tahir Tüyben, “Roboski’de yaşanan vahşetin 9. yılında, ülkeyi yönetenleri sorumlu davranmaya, kamuoyunu duyarlı olmaya çağırıyoruz. Katiller bulunsun, sorumlular ortaya çıkartılsın” dedi.

İHD’den Roboski açıklaması: Sorumlular hâlâ cezalandırılmadı


2011 yılında gerçekleşen Uludere olaylarının yıldönümünde İnsan Hakları Derneği Mersin Şubesi basın açıklaması düzenledi. Şube Sekreteri Tahir Tüyben, “Roboski (Uludere) on yıllardır tahrip edilen, birlikte barış içinde, özgür ve eşit yaşama arzusuna vurulmuş en ciddi darbelerden bir tanesidir” ifadesini kullandı.

“Roboski, ekmeğini katır sırtında kazanmaya mahkum edilmiş insanlara, yaşama şansı bile tanımayan bir vicdansızlığın sembolüdür” diye belirten Tüyben, “Öncelikle, Hakikatleri Araştırma Komisyonunun kurularak; sadece Roboski'yi değil  bütün  katliamları,  faili belli cinayetleri, karanlık sabotajları,  gözaltı  kayıplarını ve tüm  insanlık  suçlarını ortaya çıkartıp,  suçluların adil mahkemelerde yargılanması sağlanmalıdır. Roboski’de yaşanan vahşetin 9. yılında, ülkeyi yönetenleri sorumlu davranmaya, kamuoyunu duyarlı olmaya çağırıyoruz. Katiller bulunsun, sorumlular ortaya çıkartılsın.  "Roboski bir daha asla” diyoruz” dedi.

 

“SELAHATTİN DEMİRTAŞ SERBEST BIRAKILSIN”

 

Avrupa İnsan Hakları Mahkemesinin Selahattin Demirtaş’ın tutukluluğunun kaldırılması kararıyla ilgili açıklamalarda bulunan İnsan Hakları Derneği Şube Eş Başkanı Hakkı Demir, “HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş sadece bir siyasetçi değil, aynı zamanda bir insan hakları savunucusu ve bir hukukçudur” diyerek “AHİM’in kararının uygulanmasını talep etti. (Haber Merkezi)