Kuruyemiş kuyruğu da oluştu | Güney Gazetesi Mersin

Kuruyemiş kuyruğu da oluştu

Koronavirüs tedbirleri kapsamında uygulanacak 4 günlük sokağa çıkma yasağı vatandaşların yılbaşı alışverişini öne çekmesine neden oldu. Yılbaşı gecesi için alışveriş yapan vatandaşlar, görece daha ucuz fiyatlarla satış yapan kuruyemişlerin önünde uzun kuyruklar oluşturdu.

Kuruyemiş kuyruğu da oluştu


31 Aralık Perşembe günü saat 21.00’den 4 Ocak saat 05.00’e kadar kesintisiz olarak uygulanacak sokağa çıkma kısıtlaması öncesinde çarşı pazar az da olsa hareketlendi. Yeni yılda evlerinde mütevazı kutlama yapacak olan vatandaşların ilk tercihleri de her yılbaşında olduğu gibi kuruyemişler oldu.

 

“KURUYEMİŞ REYONLARIMIZDA SATIŞLARIMIZ ÇOK ARTTI”

 

Halktan Kuruyemiş Mersin Şubesi sorumlusu Abdülrezzak Başbay, sokağa çıkma kısıtlamaları başlamadan önce vatandaşların yılbaşı gecesine erkenden hazırlık yapmaya başladığını vurgulayarak “Bayramlarda, özel günlerde ve yılbaşı zamanlarda işlerimiz çok fazla yoğunlaşıyor. Özellikle yılbaşı zamanları halkımızın kuruyemişe olan talebi çok fazla artıyor. Kuruyemiş reyonumuzda satışlarımız çok fazla artmış durumda. Örneğin Antep fıstığı, fındık, lüks kokteyllerimiz, yaş kokteyllerimiz çok fazla tercih ediliyor” dedi.

 

“GIDA ENFLASYONUNUN ARTMASI BİZLERİ DE ETKİLEDİ”

 

Başbay, artan gıda enflasyonunun kuruyemiş sektörünü de etkilediğini belirterek fiyatlarda az da olsa artışın olduğunu ifade etti. Başbay, “Halkımız genellikle karışık kokteyllerimizi tercih ediyor.  İçerisinde de kaju, Antep fıstığı, badem, fıstık ve çıtır leblebilerimizin olduğu kokteyllerimizin kilosu 49.90 TL’ den satılıyor. Tabi ki ekonomik durumu daha kötü olan vatandaşlarımız için de karışımlarımız mevcut. Kilosu 12.90 olan içerisinde cips, fıstık, sarı leblebi, tuzlu leblebi olan karışımlarımız da var” diye konuştu.

Antep fıstığın kilosu 75.90, bademin kilosu 82.90, kajunun kilosu 82.90, Fındığın kilosu 68.90 olduğunu söyleyen Başbay, fiyatların şu anda artan gıda enflasyonu sebebiyle arttığını ifade etti.

 

“FİYATLAR ŞU ANDA BİRAZ PAHALI AMA YAPACAK BİR ŞEY YOK”

 

Yılbaşı gecesi için kuruyemiş alışverişi yapan Ercan Soylu ise, yılbaşının yaklaşmasıyla birlikte alışveriş telaşının başladığını dile getirdi.  Soylu, “Yılbaşı yaklaştığı zaman ailecek bir araya gelmeyi, yeni yılı hep birlikte kutlamayı çok önemsiyoruz. Bunu da tabi ki kuruyemiş ile yapıyoruz. Fiyatlar şu anda biraz pahalı ama yapacak bir şey yok. Yılbaşı zamanlarında da özellikle çam fıstığı, fındık, badem tüketiyoruz” dedi.  (Haber Merkezi)