Kurs Merkezlerinde yüz yüze eğitim başladı | Güney Gazetesi Mersin

Kurs Merkezlerinde yüz yüze eğitim başladı

Kurs Merkezlerinde yüz yüze eğitim başladı


Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin Eğitim ve Öğretimi Destekleme Kurs Merkezleri’nde yüz yüze eğitime başlandı. Dersler öğlene kadar online, öğleden sonrasında da yüz yüze eğitim şeklinde gerçekleştiriliyor. Büyükşehir’in kurs merkezlerinde öğrencilere ücretsiz denemeler de veriliyor. Merkezlerde öğrenciler pandemi dolayısıyla birer kişilik oturma düzeni ile oturtuluyor ve girişler HES kodu ile yapılıyor. 
Mersin Büyükşehir Belediyesi, eğitimde fırsat eşitliği ilkesi kapsamında kent genelindeki 9 kurs merkezi ve 1 LGS hazırlık merkezi olmak üzere toplam 10 merkez ile en uzak ilçelerde de gençlerin geleceğe hazırlanmasına katkı sunarken, iyi birer meslek sahibi olmalarının da önünü açıyor. 
Mersin merkez ve ilçelerdeki şubeleri ile gençleri geleceğe hazırlayan Büyükşehir Belediyesi Eğitim ve Öğretimi Destekleme Kurs Merkezleri’nde gerekli tüm önlemler alınarak yüz yüze eğitime başlandı. Dersler öğlene kadar online, öğleden sonrasında da yüz yüze eğitim şeklinde gerçekleştiriliyor.

MERKEZLERE GİRİŞLER HES KODU İLE YAPILIYOR!
Kurs merkezlerinde öğrencilere verilen deneme kitapçıklarının yanı sıra belirli periyotlarla da deneme sınavı yapılıyor. Merkeze uzak ilçelerde açılan kurs merkezleri ile sınava hazırlanan öğrencilerin başarılarında da önemli bir yükseliş yaşanıyor. 
Pandemi dolayısıyla öğrenciler birer kişilik oturma düzeni ile sınıfta yerini alırken, kurs merkezlerine girişleri HES Kodu ile yapılıyor. 

 “ÖNCEKİ YILLARDA BURADA 4 YILLIK ÜNİVERSİTE KAZANAN ÖĞRENCİ YOKTU”
Aydıncık Eğitim ve Öğretimi Destekleme Kurs Merkezi Sorumlusu Erdem Anamurluoğlu, ilçede dershanelerin kapanmasının ardından herhangi bir kurs merkezinin kalmadığını ve Başkan Vahap Seçer’in öncülüğünde açılan kurs merkezi sayesinde öğrencilerin uzak ilçelere veya merkeze gitmek zorunda kalmadıklarını anlattı. Pandemi dönemiyle eğitimlere bir süre online devam ettiklerini ve bu süreçte kaynak kitaplarla öğrencileri desteklediklerini ifade eden Anamurluoğlu, “Şu anda tekrar yüz yüze eğitime geçtik. Sabah mezun gruplara online eğitime devam ediyoruz. Öğleden sonra da 12. sınıf öğrencilerimize yüz yüze eğitime başladık. Öğrencilerimize deneme kitapçıklarını dağıtıyoruz. Mezun öğrencilerimiz kurs merkezine geliyorlar, buradan deneme sınavı kitapçıklarını alıyorlar, evde kendileri çözüyorlar ve sonuçlarını da rehber öğretmenimize gönderiyorlar. Beraber değerlendirme yapıyorlar. 12. sınıf öğrencilerimiz yüz yüze eğitime devam ediyorlar. Onlara da burada yine yüz yüze deneme sınavı yapacağız” dedi. (Haber Merkezi)