Dostluk köprüleri kuruldu | Güney Gazetesi Mersin

Dostluk köprüleri kuruldu

Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın yürütücülüğünü yaptığı Spor ile Sosyal Uyum Projesi’nin, 2. yılının 1.döneminde 40 Türk, 40 Mülteci olmak üzere toplam 80 öğrenci Basketbol, Badminton ve Eskrim gibi farklı branşlarda aldıkları eğitimlerini başarıyla tamamlayarak, dönem sonunda gerçekleşen etkinlikte doyasıya eğlendiler.

Dostluk köprüleri kuruldu


Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın yürütücülüğünü yaptığı Spor ile Sosyal Uyum Projesi’nin, 2. yılının 1.döneminde 40 Türk, 40 Mülteci olmak üzere toplam 80 öğrenci Basketbol, Badminton ve Eskrim gibi farklı branşlarda aldıkları eğitimlerini başarıyla tamamlayarak, dönem sonunda gerçekleşen etkinlikte doyasıya eğlendiler.  Hacivat-Karagöz oyununun canlı bir şekilde sergilendiği etkinlikte çocuklara etkinlik boyunca palyaço ile gönüllerince eğlendiler. Mersin Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Spor Hizmetleri Müdürü Osman Yıldızbakan, Eğitim, Kültür ve Sosyal Faaliyetler Birimi Şube Müdürü Berna Kulaç ve katılımcı öğrenciler ile birlikte projenin 2.yılının 1. dönem kutlama pastası kesildi.

40 TÜRK İLE 40 MÜLTECİ ÇOCUK DOSTLUK KURDU

Spor ile Sosyal Uyum Projesi kapsamında Basketbol, Badminton ve Eskrim eğitimlerini tamamlayan öğrenciler, kendilerine akranlarıyla birlikte spor yapabilme imkanı tanıdıkları için projeyi gerçekleştirenlere çok teşekkür ederek, bu kurslarda sporla ilgili pek çok şey öğrendiklerini ve artık hep spor yapacaklarını, aynı zamanda bu kurslar sayesinde normal bir zamanda sadece okulda yeni kişilerle tanışabilirken, spor kurslarında aynı konuya ilgi duyan farklı kişilerle çok kolay bir şekilde arkadaşlık kurduklarını söylediler.

KATILIMCILARA SERTİFA VERİLDİ

Spor ile Sosyal Uyum Projesi 2. Yılının 1. Döneminde farklı spor branşlarına eğitimlerini tamamlayan 80 öğrenciye katılım sertifikaları Mersin Gençlik ve Spor İl müdürlüğü Spor Hizmetleri Müdürü Osman Yıldızbakan, Eğitim, Kültür ve Sosyal Faaliyetler Birimi Şube Müdürü Berna Kulaç, Akdeniz İlçe Müdürü Özgür Gözde ve Yenişehir İlçe Müdürü Halit Akkabak ve antrenörleri tarafından takdim edildi. (Haber Merkezi)