Sezonu iple çekiyorlar | Güney Gazetesi Mersin

Sezonu iple çekiyorlar

Sezonu iple çekiyorlar


AHMET SÜTCÜ
Mersin Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü Hentbol Takımı, yeni sezonun hazırlıklarını sürdürüyor. Kadınlar 2.Lig’de mücadele edecek kızlar, B Grubu’nda 7 takımla mücadele edecek. 
“LİDERLER 1.LİG’E ÇIKACAK”
Sezon öncesinde lig statüsü hakkında bilgi veren Mersin Büyükşehir Belediyesi GSK Kadın Hentbol Takımı Antrenörü Ozan Kaya, “Hentbol Federasyonumuz tarafından gruplarımız belli oldu. Bu sezon Kadınlar 2. Ligi’nde toplam 17 takım mücadele edecek. Biz ise B Grubu’nda 7 takım ile mücadele edeceğiz.  Pandemi nedeni ile federasyonumuz bu yıl 2.Lig müsabakalarını 2 etap şeklinde tek devreli lig usulüne göre oynayacak olup grup birincileri direk 1.Lig’e çıkarken,  grupta 2, 3 ve 4. bitirenler diğer grubun 2, 3 ve 4. sırada bitirenleri ile play-off müsabakaları oynayacak. Bu müsabakalar sonrası ilk iki sırayı alan takımda 1.Lige adını yazdıracak” dedi.
Hedeflerinin 1.Ligi olduğunu söyleyen Ozan Kaya, “Mersin Büyükşehir Belediye Başkanımız Vahap Seçer’in, Özgür Timir’un başkanlığında kurulan kulübümüzün hedefi 1.Ligi. Tüm maçları kazanmak istiyoruz.  Özgür Timur başkanımız,  geçen sene bizleri yalnız bırakmayarak maçlarımızı seyretti ve bizlere desteğini gösterdi. O nedenle bu sezon heyecanımız çok daha fazla. Kulübümüzü ve Mersinimizi en iyi şekilde temsil etmek için büyük çaba içerisindeyiz. Başkanımız takımımız ile ilgili en ufak eksiklikleri ve sorunları çözerek bizlere olan inancını gösteriyor. Bizler de onun inancını bu sezon 1.Lig’e çıkarak göstereceğiz” sözlerini kullandı.
“1.LİG’E ÇIKMAYI SON HAFTADA KAÇIRDIK”
“Geçen sezon 2.Ligde tecrübe eksikliği ve aşırı heyecan nedeni ile 1.Lig’e çıkmayı son hafta kaçırdık” diyen Kaya, “Ancak bu sezon 7 tecrübeli oyuncu transferi ile kadromuzu biraz daha güçlendirdik. 5 oyuncu dışında 22 kişilik kadromuzun tamamı Mersin’ de ikamet eden ve yetişen kızlarımızdan oluşuyor. Bu sezon diğer takımlar gibi bizim içinde en büyük eksiklik maç yapamamak. İlimizde takım olmaması, çevre illerde de pandemi nedeni ile gidilememesi bizi fazlasıyla etkileyeceğini düşünüyorum. Ancak biz çalışmalarımızın 6.ayını tamamladık. Aralık ayı sonunda birinci kampımız gerçekleştirdik. 4 - 8 Ocak 2021 tarihleri arasında ikinci kapımızı gerçekleştirerek tüm sporcularımızın katılımını sağladık. İnşallah her şey istediğimiz gibi geçer ise ara dönemde aynı kadromuz ile bir kamp daha yaparak hazırlıklarımıza devam edeceğiz” şeklinde görüş belirtti.
“MERSİN’DE HENTBOLU YAŞATMAK İSTİYORUZ”
Amaçlarının Mersin’de hentbolu yaşatmak olduğunu söyleyen Ozan Kaya,  Mersin’de yetenekli isimleri hem topluma hem de Türk sporuna kazandırdıklarını açıkladı. Kaya, “Uzun yıllar ilimizde hentbolun olması ve üst liglerde de mücadele ederek Mersin’de yetişen kızlarımızın neler yaptıklarını insanların görmesi için durmadan çalışmaya devam edeceğiz. Kulübümüzün hentbolda  bir marka olması için gece gündüz demeden çalışacağız. Kızlarımız ile gelecek nesillere örnek olacak işlere imza atarak popülaritemizi arttıracağız ve sonunda hem Mersin hem Hentbol kazanarak bizlerde severek yaptığımız işle mutlu olacağız” diyerek sözlerini tamamladı.