Tarsus koşusunu Cevher kazandı | Güney Gazetesi Mersin

Tarsus koşusunu Cevher kazandı

Adana Yeşiloba Hipodromu’nda düzenlenen ve programında en önemli koşusu olma özelliğine sahip Tarsus Belediye Başkanlığı Koşusu gerçekleştirildi.

Tarsus koşusunu Cevher kazandı


AHMET SÜTCÜ

Adana Yeşiloba Hipodromu'nda düzenlenen ve programında en önemli koşusu olma özelliğine sahip Tarsus Belediye Başkanlığı Koşusu gerçekleştirildi. 5+ yaşlı Arap atlarına mahsus koşu, 5 safkanın katılımıyla 2000 metre kum pistte düzenlendi. Koşuyu, Hülya Şimşek'in sahibi olduğu, Sultansuyu Tarım İşletmesi yetiştirmesi 7 yaşındaki doru erkek safkan Cevher (Bilgin - Mahsuse 45 / Albatur) jokeyi Ahmet Çelik idaresinde kazanmayı başardı.  Keyifli bir mücadeleye sahne olan koşunun ikinciliğini, Yağmur Gözlü (Ateştopu - Düşe Kalka / Yalaz) elde ederken, Çelikkalkan (Emael - Venüs / Araslı) koşunun üçüncüsü, Gümüşkesen isimli safkan (Turbo - Gül Tunca / Volga 2) dördüncü, Barut (Özgünhan - Seyhatçı / Tigres Light) ise beşinci olarak koşuyu tamamladı. Kazanan safkan için bitiriş derecesi 2.23.42 şeklinde oluşurken, koşudaki farklar da 3 Boy - 2 Boy - 6,5 Boy - 14 Boy olarak sonuçlandı.

PANDEMİ NEDENİYLE KUPA TÖRENİ YAPILMADI

Pandemi nedeniyle resmi kupa töreninin olmadığı koşuda Cevher isimli atın sahibine kupasını Tarsus Belediye Başkanı adına Adana Yeşiloba Hipodrom Müdürü Feyyaz Bora Güralp takdim etti