İş ve aş buluşmasında vatandaşı dinlediler | Güney Gazetesi Mersin

İş ve aş buluşmasında vatandaşı dinlediler

Halkların Demokratik Partisi’nin “Herkes İçin Adalet” kampanyası kapsamında yürüttüğü “İş ve Aş Buluşmaları”nın dördüncüsü Mersin’de başladı.

İş ve aş buluşmasında vatandaşı dinlediler


“Herkes İçin Adalet” kampanyası kapsamında yürütülen “İş ve Aş Buluşmaları”nın 4’üncüsü Mersin’de başladı. İş ve Aş Buluşmaları’nın Mersin ayağına Sağlık ve Sosyal Politikalardan Sorumlu Eş Genel Başkan Yardımcısı Samet Mengüç, Ekonomi Komisyonundan Sorumlu Eş Genel Başkan Yardımcısı Garo Paylan, Emek Komisyonundan Sorumlu Eş Genel Başkan Yardımcısı Şaziye Köse, Ekoloji Komisyonundan Sorumlu Eş Genel Başkan Yardımcısı Naci Sönmez, İstanbul Milletvekili Erol Katırcıoğlu, İzmir Milletvekili Serpil Kemalbay, Batman Milletvekili Necdet İpekyüz ve Mersin Milletvekili Rıdvan Turan katıldı.

 

TAŞOCAĞINA KARŞI AYVAGEDİĞİ HALKI İLE BİRARAYA GELDİLER

HDP Ekoloji Komisyonundan Sorumlu Eş Genel Başkan Yardımcısı Naci Sönmez, Ekoloji Komisyonu Eş Sözcüsü Menekşe Kızıldere, Ekonomi Komisyonundan Erol Katırcıoğlu ve İzmir Milletvekili Serpil Kemalbay taş ocağına karşı mücadele eden Ayvagediği halkı ve muhtarlarla buluşma gerçekleştirdi.

Ayvagediği Muhtarı Ayhan Güneli; “Şu an en büyük sorunumuz, taşocağıdır. Hayvan besleyen Yörüklerin koyunları, taş ocağından kaynaklı toz yutmaktan telef olmuş durumda. Taşocağı yüzünden, arazilerimizin değeri sıfırlandı. Tozdan kaynaklı dışarı bile doğru düzgün dışarı çıkamıyoruz” dedi.

HDP heyeti Tarsus Hal kompleksi yönetimi ve hal esnafı ile de bir araya geldi. Tarsus Hal kompleksi Başkanı Ali İlk, sebze ve meyvenin tekele dönüştürülmek istendiğini, gross marketlerle bu işe el atıldığını, market zincirlerinin ayakta tutulması için üretici ve tüketicinin bu sistem altında ezildiğini dile getirdi. (Haber Merkezi)