Üniversite ile belediye arasında kariyer işbirliği | Güney Gazetesi Mersin

Üniversite ile belediye arasında kariyer işbirliği

Mersin Üniversitesi Kariyer Merkezi ile Toroslar Belediyesi tarafından ortak proje ve etkinlikler ile ilgili çalışma toplantısı gerçekleştirildi. Toplantıya MEÜ Kariyer Merkezi Müdürü Prof. Dr. İlhan Ege, Toroslar Belediyesi Ar-Ge ve Projelerden Sorumlu Başkan Yardımcısı Fatih Men ve Toroslar Belediyesi Halkla İlişkiler Müdürü Selahattin İzci katıldı.

Üniversite ile belediye arasında kariyer işbirliği


Kariyer Merkezi Müdürü Prof. Dr. İlhan Ege; “Mersin Üniversitesi Kariyer Merkezi olarak hem iç hem de dış paydaşlarımızla işbirliği içinde yapılan çalışmaları önemsiyoruz. Rektörümüz Prof. Dr. Ahmet Çamsarı’nın her zaman önem verdiği ve desteklediği Üniversite – Şehir - Toplum İşbirliği’ne katkı yapacak çalışmalarda bulunuyoruz. Toroslar Belediyesi Teknik ve Mesleki Eğitim Kursları (TORTEK) Merkezi ile 41 branşta ücretsiz eğitimler ile meslek edindirmektedir. Bu çok önemli bir başarıdır. Toroslar Belediyesi şimdi de Kariyer Merkezi kurarak önemli bir adım atmıştır. Biz de Mersin Üniversitesi Kariyer Merkezi olarak elimizden gelen katkıyı yapmaya hazırız” dedi.

İleriki süreçte, daha geniş çaplı çalışmalar da gerçekleştireceğini belirten Prof. Dr. İlhan Ege; “Toplantı sonucunda bu dönemde daha çok çevrimiçi etkinlikler yapmayı ve bu yılın Ekim ayında normalleşmenin olması ile bölgenin ihtiyaçlarına yönelik yüz yüze ortak çalışmalar yapma kararı aldık. Ayrıca daha geniş çaplı bir çalıştayı da önümüzdeki dönemde gerçekleştireceğiz. Şehir dışında olması sebebi ile yoğun programına rağmen toplantıya kısa süreli de olsa çevrimiçi olarak katılan, desteklerini ve yapılacak işbirliklerinden dolayı memnuniyetini ileten Toroslar Belediyesi Başkanı Atsız Afşın Yılmaz’a da ayrıca teşekkür ediyorum. Umarım kariyer planlama ve yönetimi, iş edindirme gibi konularda faydalı çalışmalar yaparız.” şeklinde konuştu.

Toroslar Belediyesi Ar-Ge ve Projelerden Sorumlu Başkan Yardımcısı Fatih Men ise, Toroslar Belediyesi’nin yeni açmış olduğu Kariyer Merkezi’nin geliştirilmesi için Mersin Üniversitesi Kariyer Merkezi’nin deneyimlerinden faydalanmayı arzu ettiklerini belirterek, “Mersin Üniversitesi Kariyer Merkezi ile ortak proje ve etkinlikler yapmak amacı ile burada bir çalışma toplantısı gerçekleştirdik. Ön çalışma amaçlı bu çalışma toplantısı neticesinde ortaya çıkan sonuçlara göre çalışmalara başlayacağız ve daha geniş kapsamlı çalıştaylar da düzenleyeceğiz. Mersin Üniversitesi Kariyer Merkezi Müdürü Prof. Dr. İlhan Ege’ye de bilgi ve deneyim paylaşımları için teşekkür ederiz. Bizler için çok faydalı bir toplantı oldu” ifadelerini kullandı. (Haber Merkezi)