“Esnaf çok yıprandı” | Güney Gazetesi Mersin

“Esnaf çok yıprandı”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kabine toplantısı sonrası esnafın merakla beklediği yeni koronavirüs tedbirleri kararlarını açıkladı. Alınan kararlara göre lokanta ve kafe gibi işletmeler renk ayrımı olmaksızın yüzde 50 kapasite şekilde çalışabilecek ve kapanma saati sonrası ve sokak kısıtlaması günlerindeki paket servisi devam edecek. Ramazan ayı boyunca Türkiye genelinde lokanta ve kafe gibi işletmelerin hizmetleri paket servisle sınırlandırılacak.

“Esnaf çok yıprandı”


ZELİHA ÖZİPEK

 

Alınan yeni kararlarla ilgili gazetemize açıklamalarda bulunan Mersin Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Talat Dinçer “Esnaf olarak bir yılda çok büyük bedeller ödedik. Ama maalesef dışarıdaki vatandaşlarımız belli kurallara uymayınca maske, mesafe, temizliğe uymayınca biz yeniden bir kısıtlamayla karşı karşıya kaldık. Biz zaten çok büyük acılar çektik. Hem ekonomik olarak hem ruhsal olarak çöktük. Birçok arkadaşımız hastalığa kapıldı. Bu kadar ağır bedeller öderken tam da normalleşeceğiz dedik, belli kapasitede de olsa işlerimizi yürütelim dedik ama yeniden kısıtlamalarla karşılaştık. Bu bizi kara kara düşündürüyor. Birçok arkadaşımız bu süreçte yapılandırmalara başvuruda bulundu. Mart sonu SGK’ nın yapılandırması son buluyor. Önemli olan bunları nasıl ödeyeceğiz? Bu yönüyle baktığımızda büyük bir kısıtlamayla karşı karşıya kaldık” dedi.

 

“SADECE PAKET SERVİSLE AYAKTA DURAMAYIZ”

Ramazan ayı sürecinde uygulanan yasakların esnafı büyük zarara uğratacağını söyleyen Dinçer, “Ramazan ayında zaten paketle çalışarak ayakta duramayız. Ramazan ayı süresince kapanma bana ters geliyor ama bu karar uygulamaya konulacak. Ramazan ayı zaten bizim en iyi iş yaptığımız süreçlerden bir tanesiydi. Genel olarak baktığımız zaman Ramazan ayında da biz yine beklentilerin çok altında kalacağız. Umuyorum ki bütün halkımız kurallara uyarsa 10-15 gün sonra turuncuya veya sarıya indirebilirsek biraz esnafımız rahatlar diye düşünüyorum” dedi.