Avukatlar Günü kutlandı | Güney Gazetesi Mersin

Avukatlar Günü kutlandı

Avukatlar Günü kutlandı


 

Zeliha ÖZİPEK

 

5 Nisan Avukatlar Günü dolayısıyla Cumhuriyet Meydanı’nda tören düzenlendi. Atatürk Büstüne çelenk sunulmasının ardından Mersin Barosu Başkanı Bilgin Yeşilboğaz yaptığı konuşmada, “Bugün adaletin, hukukun en ıstıraplı döneminin yaşandığı gündür. 5 Nisan Avukatlar Günü sadece avukatların sorunlarını değil, ülkedeki tüm hukuksuzlukları bir kez daha haykırma günüdür” ifadelerini kullandı.

Cumhuriyet Meydanı’nda 5 Nisan Avukatlar Günü dolayısıyla tören düzenlendi. Törene Mersin Barosu Başkanı Bilgin Yeşilboğaz, avukatlar, Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit, Mersin Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ayhan Kızıltan ve CHP Mersin Milletvekili Alpay Antmen ve CHP Mersin İl Başkanı Adil Aktay katıldı.

Atatürk büstüne çelenk sunma töreninin ardından Baro Başkanı Bilgin Yeşilboğaz yaptığı konuşmada 5 Nisan Avukatlar Günü’nün sadece avukatların değil, ülkedeki tüm hukuksuzlukları haykırma günü olarak nitelendirdi. Yeşilboğaz, “5 Nisan savunma mesleği adına, adalet adına ve hukuk adına umutla bakamadığımız kara gündür, Bugün adaletin, hukukun en ıstıraplı döneminin yaşandığı gündür. 5 Nisan Avukatlar Günü sadece avukatların sorunlarını değil, ülkedeki tüm hukuksuzlukları bir kez daha haykırma günüdür. Avukatların her günü, her dakikası hukuksuzluklarla mücadele günü olduğu gibi, 5 Nisan Avukatlar Günü de kutlama değil, mücadele günüdür. Ülke olarak adaletsizlik kuşatmasıyla karşı karşıya olduğumuz, Türkiye'de hukuksuzluğun bir günlük bilançosunda dahi insanların çok ağır bedeller ödediği, avukatların her daim tehlike altında olduğu, hukukun işlevsizleştiği, her insanın adalet özlemiyle kavrulduğu, bu nedenle avukatların ülkenin dört bir yanında adalet ateşini yaktığı, savunma özgürlüğünün, düşünce ve ifade özgürlüğünün tutuklandığı bir ülkede, biz avukatların her günü mücadele günüdür. Karanlıkları cübbemizle aydınlattığımız gün, yeryüzü adaletin yüzü olduğu gün, 5 Nisan avukatlar için kutlama günü olacaktır” dedi.

 

“HER ŞEYİN OLABİLECEĞİ DÖNEMDEYİZ”

 

Bir gece ansızın her şeyin olabileceği dönemdeyiz diyen Yeşilboğaz, “Bir gece ansızın İstanbul Sözleşmesi'nden vazgeçilerek kadın haklarına, çocuk haklarına ağır darbe yapıldığını, kadın cinayetlerine, çocuk istismarına gözlerin ve kulakların kapatıldığını gördü bu ülke. Bir gece ansızın üniversitelere, belediyelere kayyum atandığını, doğanın, yaşam alanlarımızın rant uğruna talan edildiğini gördü bu ülke. Bir gece ansızın hukuksuzca avukatların, gazetecilerin, akademisyenlerin, öğrencilerin, siyasilerin tutuklandığını, vurulduğunu gördü bu ülke. Baroların bölünmesi yasasına karşı, savunma yürüyüşü yapan baro başkanlarına Ankara'nın girişinde, milletin iradesini ve egemenliğini temsil eden Türkiye Büyük Millet Meclisi önünde yapılan polis kuşatmasını gördü bu ülke. Emekçinin alın terini, fakirin ekmeğini sömürü torbasına sığdırmaya çalışan yasa düzenini gördü bu ülke” dedi.