Engelliler için yeni bir yaşam alanı | Güney Gazetesi Mersin

Engelliler için yeni bir yaşam alanı

Engelliler için yeni bir yaşam alanı


Mezitli Belediyesinin yapımını tamamladığı Mezitli Kent Konseyi Engelli Meclisi, törenle hizmete açıldı.

Engelli vatandaşlar, geniş bir alana sahip yeni mekanlarında spor, bocce, hobi ve avokado bahçesi gibi çok yönlü aktiviteler gerçekleştirebilecekler ve eğitim alabilecekler.

Mezitli Belediyesi Mezitli Kent Konseyi Engelli Meclisinin açılışı gerçekleştirildi. Menderes Mahallesi Pakize Kokulu Anadolu Lisesi batısında bulunan okçuluk tesisleri içerisinde hayata geçirilen Engelli Meclisi, kentte yaşayan engellilerin buluşma ve sosyal faaliyet alanı olacak. Mezitli'de örgütlü tüm engelli derneklerinin ortak olarak kullanacağı tesiste; kafeterya, kütüphane gibi yerlerin yanında, bocce, masa tenisi, bisiklet gibi farklı sporları yapma imkanları da buluyor.

 

 

Törene katılanlar, engellilerle bocce ve masa tenisi oynadı

 

 

Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan'ın yanı sıra CHP Mersin Milletvekili Alpay Antmen, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Doğu Akdeniz Engelli Dernekleri Federasyonu Başkanı Hatice Özenler, Mezitli Kent Konseyi Başkanı Sibel Gelbul, belediye meclis üyeleri, engelli derneklerinin temsilcileri ve vatandaşların katıldığı törende, bağışları ile katkı sunan hayırseverlere teşekkür plaketi verildi. Törene katılanlar, engellilerle bocce ve masa tenisi oynadı.

 

“Başkan Tarhan'ın duyarlılığını diğer belediyeler de göstermeli”

 

 

Bölgeye böylesi bir tesis kazandırdığı için Başkan Tarhan'a teşekkür eden Doğu Akdeniz Engelli Dernekleri Federasyonu Başkanı Özenler, “'Hepimiz birer engelli adayıyız' demeden engellilerimizin çok büyük ihtiyacını karşılayacak böylesi bir tesis çok önemliydi. İnşallah diğer belediyeler de aynı duyarlılıkla hareket ederek her ilçeye böyle bir tesis kazandırırız” dedi.