Tutku Yılmaz’dan yeni rekor | Güney Gazetesi Mersin

Tutku Yılmaz’dan yeni rekor

Mersin’de gerçekleştirilen Olimpik Deneme Yarışmaları’nda Mesure Tutku Yılmaz, yeni bir rekore imza attı. Yılmaz, yarışmanın ilk gününde sırıkla atlama U23 Kadınlar Türkiye rekorunu 4.31’den 4.32’ye yükseltti

Tutku Yılmaz’dan yeni rekor


AHMET SÜTCÜ

Türkiye Atletizm Federasyonu (TAF) tarafından 24-25 Nisan tarihleri arasında 255 sporcunun katılımıyla Mersin Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Nevin Yanıt #Atletizm Kompleksi’nde düzenlenen “Olimpik Deneme Yarışmaları” sona erdi. İki gün birbirinden çekişmeli mücadelelere sahne olan yarışmaları Mersin Gençlik ve Spor İl Müdürü Ökkeş Demir, Spor Hizmetleri Müdürü Osman Yıldızbakan ve TAF Mersin İl Temsilcisi Halil Oğuz izledi.

TUTKU YILMAZ’DAN REKOR

Mersin’deki Olimpik Deneme Yarışmaları’nda Mesure Tutku Yılmaz, sırıkla atlamada U23 açık saha rekorunu yeniledi.  Salon sezonunu rekorla kapattıktan sonra açık sahadaki ilk yarışmasına çıkan Mesure Tutku Yılmaz, memleketi Mersin’de ilk yarıştan rekor çıkardı. Tutku, Olimpik Deneme müsabakalarının ilk gününde sırıkla atlama U23 kadınlar Türkiye rekorunu 4.32’ye yükseltti. Eski rekor, 4.31 ile yine Tutku Yılmaz’a aitti. Rekoru kırdıktan sonra çıtayı büyükler rekoru için 4.41’e koyduran Tutku, ilk denemesinde bir sakatlık yaşayınca müsabakadan çekilmek zorunda kaldı. Erkeklerde ise 1500 metrede yarışan Mehmet Çelik, 3:44:03 koşarak kariyerinin en iyi derecesine imza attı.