Eğitimciler aşılanmak istiyor | Güney Gazetesi Mersin

Eğitimciler aşılanmak istiyor

Eğitimciler aşılanmak istiyor


ZELİHA ÖZİPEK

 

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), resmi ve özel, örgün ve yaygın tüm eğitim öğretim kurumlarında 29 Nisan 2021 Perşembe saat 17.00'den, 17 Mayıs 2021'e kadar yüz yüze eğitime ara verme kararı aldı. Konuyla ilgili açıklama yayınlayan Mersin Eğitim-İş Şube Başkanı Nesime Aslan tam kapanma sürecinde tüm eğitim bileşenlerinin aşılanması gerektiğini söyledi. Aslan, “Bu süreçte ayrım yapılmaksızın bütün eğitim emekçilerinin aşılanmaları tamamlanmalıdır. Eğitim-İş olarak konunun takipçisi olacağımızın, bu süreçte eğitim emekçisine dair yaşatılacak en ufak bir hak gaspı için tüm hukuki yollara başvuracağımızın bilinmesini istiyoruz” dedi.

Tam kapanma başlamadan gerekli düzenlemelerin kamuoyuna ilan edilmesi gerektiğini söyleyen Aslan, “Aşı sırasında arkaya itilen, gönüllü icra edilmesi gereken pandemi görevlerine keyfi olarak koşulan, her fırsatta hakları biraz daha kırpılan eğitim emekçilerine tam kapanma süreci yeni mağduriyete neden olmamalıdır. Bu süreçte ayrım yapılmaksızın bütün eğitim emekçilerinin aşılanmaları tamamlanmalıdır. Eğitim-İş olarak konunun takipçisi olacağımızın, bu süreçte eğitim emekçisine dair yaşatılacak en ufak bir hak gaspı için tüm hukuki yollara başvuracağımızın bilinmesini istiyoruz” dedi.

 

 

“17 MAYIS’TAN ÖNCE 2 DOZ AŞI VERİLMELİ”

 

 

Yüz yüze eğitimin 17 Mayıs’a kadar ara verilmesiyle ilgili değerlendirmelerde bulunan Eğitim Sen Mersin Şube Başkanı Mahmut Sümbül de tam kapanma sürecinde tüm eğitim bileşenlerinin aşılanması gerektiği söyledi. Sümbül konuyla ilgili şu değerlendirmelerde bulundu:

“Tam kapanma kararı olumlu bir karar fakat bu kararla birlikte yapılması gereken şeyler var. Bunların başında tam kapanmanın yaşandığı süreç içerisinde tüm eğitim bileşenlerinin aşılanması gerekiyor. 17 Mayıstan önce iki doz aşının verilmiş olması gerekiyor. Bu tarihten sonra Bakanlığın öngördüğü yüz yüze daha rahat geçilebilsin. En azından toplumsal bağışıklığa dair yeteri kadar önlem alınmıyor olsa bile en azından çocuklarımızın eğitim süreçleri için gereken yapılmış olsun. Milli Eğitim Bakanı her ne kadar kendisi aşı olsa da görüntüde sanki tüm öğretmenler aşılanmış gibi gözükse de öyle bir durum yok. Bu kapanma sürecinde eğitim bileşenleri aşılanmazsa daha önce yapılan aç kapa kararları gibi 17 Mayıs’tan sonra yine aynı problemleri yaşamaya devam edeceğiz. Buradan Milli Eğitim Bakanlığını ve Sağlık Bakanlığını uyarız: Bu süreci iyi kullansınlar, tüm eğitim bileşenlerini bu süreçte iki doz aşılarını yapmayı sağlasınlar ki çocuklar eğitim haklarını kullanabilsinler.”