İSG’de İyi Örnekler konuşuldu | Güney Gazetesi Mersin

İSG’de İyi Örnekler konuşuldu

Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO), üye firmaları arasında İş Sağlığı ve Güvenliği (İSG) konusundaki farkındalığı artırmaya yönelik çalışmalarını sürdürüyor.

İSG’de İyi Örnekler konuşuldu


NİHAT ALTUNTAŞ

 

MTSO tarafından yürütülen "Mersin İlinde İSG Destek ve Rehberlik Sisteminin Geliştirilmesi Projesi" kapsamında üye firmalarla örnek İSG uygulamalarının paylaşılması ve firmaların İSG konusunda farkındalıklarının arttırılması adına "İş Sağlığı ve Güvenliğinde Uygulamalar ve İyi Örnekler" isimli çevrimiçi seminer programı düzenlendi.

Toplantının açılışında konuşan MTSO Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Kızıltan, “Önemli bir konu. Odamızın yürüttüğü önemli projelerden biri” dedi. İş sağlığı ve güvenliğinin yıllar önce gerek işveren gerekse çalışanlar tarafından bir angarya olarak göründüğünü, ağır işlerde çalışan işçilere güvenlik ayakkabısı dahi giydirmekte zorlandıklarını hatırlatan Kızıltan, sözlerini şöyle tamamladı:

“O günlerden iş sağlığı ve güvenliği üzerinde titizlikle durulan bugünlere geldik. İSG, sizler sayesinde Türkiye’de yerleşecek, çalışma hayatının birinci derecede öncelikli konuları arasında olacaktır. Bu ekibin Mersin’de İSG konusundaki farkındalığı artırıp önemini benimseteceğini düşünüyorum.”

Toplantıda Eski TOFAŞ, EH&S Yangın Riski Enerji Müdürü Mustafa Erkoç, katılımcılara ‘İş Güvenliği Kültürü Nasıl Sağlanır?’ sorusuna yanıt verirken; Türk Standartları Enstitüsü Eğitmeni Oktay Yılmaz, ‘İSG Yönetim Sistemi: ISO 45001’ konulu sunumunu gerçekleştirdi. Asa Proje ve Yönetim Danışmanlığı Yetkilisi Sinan Doğaner’in ‘İşverenler için bir yüklenici yönetim sistemi modeli’ konulu sunumu sonrasında seminer soru cevap bölümüyle son buldu.