ÇBK, şeytanın bacağını kırdı! | Güney Gazetesi Mersin

ÇBK, şeytanın bacağını kırdı!

15. Erciyes Kupası Kadınlar Basketbol Turnuvası’nın son maçında Mersin Yenişehir Belediyesi Çukurova Basketbol Kulübü, Beşiktaş’ı etkili bir oyunla 84-69 yendi.

ÇBK, şeytanın bacağını kırdı!


NİHAT ALTUNTAŞ

 

Çukurova Basketbol Kulübü, Bellona Kayseri Basketbol tarafından her yıl geleneksel olarak düzenlenen Erciyes Cup’ın son maçında Beşiktaş karşısında Asena Yalçın, Şevval Akalan, Kristine Anigwe ve Yvonne Turner’ın etkili oyunuyla maçtan 84-69 galip ayrıldı.

 

Maçın ilk periyoduna agresif bir oyunla başlayan Beşiktaş, Paulina Frida Hersler’in  skorer oyunuyla ilk çeyreği 21-12 önde kapatmasını bildi.

2. Çeyrekte küllerinden doğan ÇBK, periyodun ilk 3 dakikasında Beşiktaş’a basket şansı vermeden maçı 21-21’e getirdi. Kristine Anigwe’nin güçlü savunmasıyla birlikte Asena Yalçın’ın etkili hücum organizasyonu maçı ÇBK’ nın lehine döndürdü. Şevval Akalan’ın ve Asena Yalçın’ın 2. Çeyrekteki 6’şar sayılık katkısı  sonrası ÇBK ilk yarı sonunda soyunma odasına 32-30 önde gitti.

3. Çeyreğe Yvonne Turner’ın basketiyle başlayan ÇBK, etkili hücum organizasyonlarının yanında güçlü savunmasıyla birlikte Beşiktaş’a adeta oyun oynatmadı. Farkı  bir ara 16’ya kadar çıkartan ÇBK, skor üstünlüğünü elinde tutmaya devam edip son çeyreğe ciddi bir farkla önde girdi: 61-47

4. Çeyrekte Sımmons Meighan’ın 3’lükleriyle maça tutunmaya çalışan Beşiktaş karşısında ve Asena Yalçın’ın istikrarlı oyunu maçın dönmesine engel oldu. Fatmanur Karakaş’ın da son çeyrekte skora katkısıyla maçta üstünlüğü son saniyeye kadar elinde tutan temsilcimiz karşılaşmadan 84-69 galip ayrıldı.

ÇBK’da Asena Yalçın ve Şevval Akalan 16 sayı atarak takımlarında en skorer oyuncu olurken, Kristine Anigwe 12, Yvonne Turner 11 ve Fatmanur Karakaş 11 sayıyla katkıda bulundu

Beşiktaş’ta ise Paulina Frida Hersler 19 ve Sımmons Meighan’ın 19 sayılık performansı Beşiktaş’ın maçı kazanmasına yetmedi.