“Başlangıcın iyi olması çok önemliydi” | Güney Gazetesi Mersin

“Başlangıcın iyi olması çok önemliydi”

Teknik Direktör Ergün Penbe ile yollar ayrıldıktan sonra tecrübeli teknik adam Hüseyin Kalpar ile anlaşan Tarsus İdman Yurdu, çıktığı ilk maçta Akhisar karşısında 1-0 galip ayrılmıştı. Maç sonrası açıklamalarda bulunan Kalpar, “Önemli olan şey: Benimle beraber kendi sahamızda ilk maç olmasıydı. Kazanmamız gerekiyordu, kazandık” dedi.

“Başlangıcın iyi olması çok önemliydi”


NİHAT ALTUNTAŞ

 

Kalpar, “Şekil itibariyle bu tür maçlar çok önemlidir. Nedeni de şuydu: Akhisar deplasmanda 6 puan kazanmış, kendi sahasında da berabere kalmış. Yani deplasman takımıydı. Bunu burada zaten gördük ama ne olursa olsun Tarsus İdman Yurdu oyuncularımız en iyi şekilde mücadele ettiler ve kazandılar” dedi. “İlk maçımızdan galibiyetle ayrılmak hepimizi mutlu etti” diyen Kalpar, “Başlangıcın iyi olmasıyla birlikte bu tür maçların kazanılması çok önemli. Oyuncularımın arzu ve istekleri çok çok iyiydi. Kazanmak için her şeyleri ortaya koydular. Çokta pozisyon bulduk, pozisyonları daha iyi bir şekilde de değerlendirebilirdik. Ama önemli olan şey: Benimle beraber kendi sahamızda ilk maç olmasıydı. Kazanmamız gerekiyordu ve kazandık” dedi.

 

“PENDİK MAÇINA KONSANTREYİZ”

 

Bu hafta ligin iddialı takımlarından olan Pendikspor deplasmanında oynacakları maç hakkında da konuşan Kalpar, “Maçlara tek tek yaklaşmaya çalışıyoruz. Şu anda Pendik maçına konsantre olmuş durumdayız. İçeride de 3 puan veriyorlar, deplasmanda da 3 puan veriyorlar. İçeride dışarıda kazanabilme adına mücadele etmemiz gerekir” dedi.