Ucuz ekmek var, yeterli dağıtım yok! | Güney Gazetesi Mersin

Ucuz ekmek var, yeterli dağıtım yok!

Fırıncılar ekmek fiyatının 2 liraya çıkarınca gözler Mersin Büyükşehir Belediyesinin halk ekmeğine çevrildi. Belediye ekmeği 75 kuruştan satıyor. Ancak ucuz ekmeğin üretimi az, büfe sayısı yetersiz.

Ucuz ekmek var, yeterli dağıtım yok!


Mersin’de 200 gram somun ekmek geçen haftaya kadar 1.5 liradan satılıyordu. Yapılan zamla birlikte 230 gram ekmek fiyatı 2 lira oldu.

Ekonomik krizin de etkisiyle zor günler geçiren Mersinliler, ekmeğe yapılan zamdan sonra 75 kuruşa satılan halk ekmeğe daha çok rağbet etmeye başladı.

 Ancak Mersin Büyükşehir Belediyesi’ne ait Mer – Ek Şirketi bünyesinde üretilen halk ekmeğinin insanların talebini karşılaması zor görünüyor. Bir milyon 800 binin üzerinde nüfusa sahip olan Mersin’de üretilen halk ekmeğinin miktarı düşük, büfe sayısı ise az.

Mersin’de Büyükşehir belediyesi tarafından günde 50 bin halk ekmeği üretiliyor ve 38 noktadaki büfelerde dağıtım yapılıyor. Büfelerin büyük kısmında ekmek erken saatlerde bitiyor ve büfe günün büyük kısmında kapalı kalıyor. Halkın 75 kuruşa ekmek yiyebilmesi için hem üretim miktarının hem de büfe sayısının artırılması gerekiyor. (Haber Merkezi)