Tarsus topraklarında yetişen defneyi 20 ülkeye ihraç ediyor | Güney Gazetesi Mersin

Tarsus topraklarında yetişen defneyi 20 ülkeye ihraç ediyor

Tarsuslu girişimciler Ali Yalçın ve Sadık Memiş, Tarsus yöresine özgü defneyi 20 ülkeye ihraç ediyor. Girişimciler biberiye ve kekik ihracına da hazırlanıyor.

Tarsus topraklarında yetişen defneyi 20 ülkeye ihraç ediyor


Tarsus Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ali Seçer ile Genel Sekreter Hasan Şanlı Borsa Üyesi Agrohoby Tarım Ürünleri Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi işletmecileri Ali Yalçın ile Sadık Yemiş’i ziyaret etti.

Ali Yalçın, ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade ederek defne ve yağı konusunda tesisleri ve yaptığı iş hakkında genel bilgilendirmede bulundu.

Firmalarının 3 bin metrekare açık toplam 5 bin metrekare alanda ağırlıklı olarak tıbbı ve aromatik bitkilerden olan Toroslarda doğada saf yetişen defne yaprağını işleyip 20 ülkeye ihraç ettiklerini belirten Yalçın, “Çocukken hayalim ticaretle uğraşarak elde ettiğim gelirle Dünya’yı gezmekti. Galiba yaptığım iş hayallerimi gerçekleştirdiğimi gösteriyor” dedi.

Yalçın, firma çalışanlarına ve ekibine Borsa tarafından sağlanan Dış Ticaret Eğitimlerinden duyduğu memnuniyeti de dile getirdi.

Tarsus Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ali Seçer, ziyaretlerinin amacında borsa üyelerinin gelişimlerine destek olmak, sorunlarına çözüm üretmek olduğunu ifade ederek," Borsa olarak tüm üyelerimizle yakın ilişki içinde olmaya özen göstermekteyiz. Yaptığımız tüm çalışmaları üyelerimizden aldığımız güçle, güvenle başardık. Karşılaştığınız her sorunda biz Borsa olarak onların en yakın yardımcısı ve sesi olmaya da devam edeceğiz" dedi. (Haber Mekrezi)