Çin’de girişimci olmak | Güney Gazetesi Mersin

Çin’de girişimci olmak

Mersin Üniversitesi Genç Girişimci Merkezi’nin Türk Çin Kültür Derneği Başkan Yardımcısı Mustafa Karslı’yı konuk ettği “Çin’de Girişimcilik” başlıklı etkinlikte yoğun ilgi gördü.

Çin’de girişimci olmak


Etkinlikte, Çinlilerin ticaret ve iş kültürü, Çin’le ticaret yapan veya yapmak isteyen firmaların karşılaştıkları sorunlar ve çözümleri, Çin'de girişimcilik fırsatları ve Çin hükümetinin girişimcilere sağladığı destek ve teşvikler ile Türk Çin Kültür Derneği koordinasyonunda açılan Sektörel Eğitim Merkezi hakkında bilgi paylaşımlarında bulunuldu.

Çin'de eğitim almak isteyen gençlere burs fonları hakkında da bilgi veren Mustafa Karslı konuşmasında, gençlere hayallerinin peşinden gitmekten vazgeçmemelerini tavsiye ederek, her şeyin finansal getirisi olmasını beklememeleri gerektiğini; Türk Kültürünü farklı kültürlere tanıtma misyonuyla dahi çalışmanın oldukça kıymetli olduğunu ifade etti.

Mersin Üniversitesi Girişim Limanı Müdürü Doç. Dr. Duygu Hıdıroğlu ise; gençlere vizyon kazandıracak bu etkinlikte bilgi paylaşımında bulunduğu için Mustafa Karslı'ya teşekkürlerini iletti ve gençlere her şeyden önce ulaşılması güç bile görünse, en üst seviyede hedeflerini belirlemeleri gerektiğini vurguladı. (Haber Merkezi)