Takımla birlikte şehirde 3. Lige düştü | Güney Gazetesi Mersin

Takımla birlikte şehirde 3. Lige düştü

Özel bir televizyon kanalının ’Futbolun Şehirleri’ adlı programına röportaj veren İçel İdman Yurdu’nun yöneticisi Vedat Yüksel, takımla beraber Mersin şehrinin de üçüncü lige düştüğünü söyledi. Yüksel, zamanla takımın hak ettiği yer olan Süper Lige çıkacağını söyledi.

Takımla birlikte şehirde 3. Lige düştü


MAHMUT SÖNMEZ

 

Mersin’in bir futbol şehri olduğunu söyleyen Yüksel, 2013 Mersin Akdeniz Oyunlar ile birlikte şehre birçok spor tesisi yapıldığını söyledi. Mersin Stadyumunun da Akdeniz Oyunları’nda yapıldığını belirten Yüksel, “Burası 25 bin kişilik stat. Şehirler, takımlarının bulundukları ligle aynı konumda yer alıyor. Mersin İdman Yurdu Süper Ligde iken Mersin şehri de Süper Ligdeydi. Bana göre; takımla birlikte Mersin’de üçüncü lige düştü” ifadelerini kullandı.

 

97 YILLIK ÇINAR

 

İçel İdman Yurdu’nun en kısa sürede Süper Lige çıkmasını ümit ettiklerini söyleyen Yüksel, “Takımımız 97 yıllık bir çınar, aramızda hala zamanında Mersin İdman Yurdu ile Süper Ligde oynayan kişiler var. Onlarla görüşüyoruz ve şimdi ki duruma üzülüyoruz. Çünkü; bu takımın yeri Süper Lig” dedi.

Ortak payda da buluşulabilirse başarının kaçınılmaz olduğunu söyleyen Yüksel, “Bu takım hepimizin ortak sevdası yüz yıllık bu çınarı tekrar Süper Lige çıkarmak hepimizin boynunun borcu. Mersin seyircisi de başarıya aç, başarı yakalandığında eminiz bu stat 3. Ligde de olsa dolacaktır” dedi.