5 ton muzu çöpe döktü | Güney Gazetesi Mersin

5 ton muzu çöpe döktü

Mersin Halinde sebze ve meyve komisyonculuğu yapan Serdar Şen, elinde kalan ve zararına dahi satamadığı 5 ton muz çürümeye yüz tutunca kamyonete yükleyip çöpe dökmek zorunda kaldı. Bu sene birçok çiftçinin muz üretimine yöneldiğini ve muz üretiminin çok olduğunu söyleyen Şen, çiftçi ve komisyoncuların eldeki muzu zararına dahi satamadığını söyledi.

5 ton muzu çöpe döktü


MAHMUT SÖNMEZ

 

Bu sene birçok çiftçi muz üretimine yönelince hem muz fiyatı düştü, hem de alıcı bulamayan muzlar dalında ya da depoda çürümeye yüz tuttu. Mersin’de sebze - meyve komisyonculuğu yapan Serdar Şen elindeki 25 ton muzun 20 tonunu zararına sattı, kalan beş tonu ise çöpe döktü.

 

Geçen yıllara oranla bu yıl birçok çiftçinin muz üretimine yöneldiğini söyleyen Serdar Şen, üretim fazlalığından kaynaklı birçok çiftçi ve komisyoncunun elindeki muzu satamadığını dile getirdi.

Yıllardır Mersin Halinde komisyonculuk yaptığını söyleyen Şen, bir ay içinde çiftçiden 25 ton muz aldığını ve muzun kilosunun kendisine 9 liraya mal olduğunu söyledi. Muz üretiminin artışıyla beraber ürünleri ellerinden çıkaramadıklarını söyleyen Şen, “Bu sene herkes muz üretimine yönelince muzun fiyatı düştü. Ben 9 liraya aldığım muzun 20 tonunu zararına 7 liraya sattım. Kalan beş ton içinde alıcı bulamayınca çürümeye yüz tuttu. Elde kalan beş ton muzu kamyona yükleyip çöplüğe dökmek zorunda kaldım” dedi.

Plansız üretimin hem çiftçiyi hem de komisyoncuları zarara soktuğunu belirten Şen, “Bu sene birçok çiftçi plansız şekilde muz üretimine yönelince, birçok komisyoncu ve çiftçi elindeki muzu satamadı. Ya tarlada dalında kaldı ya da çöp oldu. Bu plansızlığın sonunda hem çiftçi hem de komisyoncu zarara uğradı. Bu zararın telafisi bu krizde hem benim gibi komisyoncular için çok zor hem de emek veren çiftçi için çok zor” ifadelerini kullandı.