MERCEK, tekstilci yetiştirecek | Güney Gazetesi Mersin

MERCEK, tekstilci yetiştirecek

Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin Yenişehir’de yapımını tamamladığı MERCEK Mesleki Eğitim Merkezi’ne online başvurular devam ediyor.

MERCEK, tekstilci yetiştirecek


Daha önce başvuran adayların ön görüşmeye çağırıldığı MERCEK, sınıflar oluşturulduktan sonra yüzlerce kursiyer için kapılarını açacak.

Yenişehir MERCEK’in yanı sıra Tırmıl Sanayi Sitesi içerisinde yer alan MERCEK için de başvurular alınmaya devam ediyor. Adaylar başvurularını Büyükşehir Belediyesi’nin resmi web sayfası ve Teksin uygulaması üzerinden yapabiliyor.

Öz kaynaklarla kurulan Yenişehir MERCEK’te, girişimcilik, giyim üretim teknolojisi, bilişim ve yabancı dil gibi alanlarda 18 yaş üstü tüm vatandaşlara eğitimler verilecek.

 

 

Eğitimler en az 2 hafta, en fazla 3 ay olacak. Teknoloji ve Bilişim Atölyesi’nde; 2 ve 3 boyutlu bilgisayar destekli çizim, yapay zekâ uygulamaları, robotik kodlama gibi eğitimler verilirken; Giyim Üretim Teknolojileri Atölyesi’nde de tekstil sektörüne ara eleman yetiştirilmesi konusunda eğitimler gerçekleştirilecek. Eğitimler; İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile imzalanan protokol çerçevesinde Halk Eğitim Merkezleri’ndeki eğitmenler tarafından verilecek.

Yenişehir MERCEK’te ayrıca Dijital Akademi’nin kurulma çalışmaları da devam ediyor. Dijital Akademi’de kişilere olduğu kadar işletmelerin temsilcilerine de eğitimler verilecek. Burada Dijital Pazarlama, Sosyal Medya Uzmanlığı ve Büyük Veri Analizi gibi firmaların dijital dönüşümlerini destekleyecek eğitimler sağlanacak.

Yakın zamanda açılacak olan Tırmıl MERCEK için Mersin Ticaret ve Sanayi Odası ile iş birliği yapıldı. Burada sanayi sektörünün ihtiyaç duyduğu ara elemanların yetiştirilmesi ve belgelendirilmesi üzerine eğitimler verilecek.

Tırmıl’daki eğitimler yaklaşık 1,5 ay içerisinde başlayacak. Burada da ahşap mobilya, metal sac işleme, kaynak ve giyim üretimine yönelik atölyelerde eğitimler verilecek. Tırmıl MERCEK’e BM Mülteci Yüksek Komiserliği (UNHCR) 5 milyon lira malzeme desteği sağladı. (Haber Merkezi)