Dolmuş fiyatlarına yeni zam kapıda | Güney Gazetesi Mersin

Dolmuş fiyatlarına yeni zam kapıda

Mersin’de dolmuş ücret tarifesine yapılan zam pazartesi günü uygulanmaya başlanacak. Dolmuş tarifesine en son geçen yıl aralık ayında zam yapılmıştı. Yeni alınan kararla birlikte 3 TL 50 kuruş olan öğrenci ücreti 5 TL’ye, 4 TL 50 kuruş olan sivil yolcu ücreti 7TL’ye olacak. Konuyla ilgili konuşan Mersin Minibüsçüler Odası Başkanı Hacı Veli Çelik, akaryakıt fiyatlarının her geçen gün artması sonucu zam yaptıklarını söyleyerek, “Yapacağımız bu zam bile bizi kurtarmıyor” dedi.

Dolmuş fiyatlarına yeni zam kapıda


MAYSA DERYAYEVA

 

En son geçen yıl aralık ayında dolmuş fiyatlarına zam yapılmışken, artan akaryakıt fiyatlarından dolayı dolmuş yolcu tarifesine yine zam yapıldı. Aralık ayında litresi 10 TL olan mazotun, en son yapılan zamla birlikte litresi 23 TL oldu.  Akaryakıt fiyatların yüzde yüzün üzerinde zam yapıldığını söyleyen, Mersin Minibüsçüler Odası Başkanı Hacı Veli Çelik, “Alacağımız yolcu parası mazotumuza yetmiyor. Biz en az yapabileceğimiz şekilde zam yapmaya çalıştık” dedi.

 

“YOLCU PARASI İLE MAZOT DOLDURAMIYORUZ”

Çelik, “Mazot fiyatları yüksek ve bizde zam yapmaya mecbur kaldık. Öğrenci ücreti 5 TL, sivil yolcu ise 7 TL olacak. Yeni yolcu tarifesi pazartesi günü uygulamaya geçilecek. En son aralık ayında zam yapmıştık o aylarda mazot fiyatı 10 TL, şimdi ise mazot fiyatı 23 TL oldu. Neredeyse yüzde yüzün üzerinde zam yapıldı. Aldığımız yolcu parasıyla mazot dolduramıyoruz. Bizim araba giderleri, işçi giderlerimiz var ve bu yapacağımız zamda bizi rahatlatacak zam değil. Sivil yolcu ücretini 10 TL yapsan millete yazık. Vatandaş nasıl gideceği yere gidecek. Bizde olabildiğince az bir zam oranıyla tarifeyi güncelleyeceğiz. Allah sonumuzu hayır eylesin. Her şeye zam üstüne zam geldi” diye konuştu.