Belediye çalışanlarına uyarı | Güney Gazetesi Mersin

Belediye çalışanlarına uyarı

25 – 31 Mayıs Etik Haftası Kutlama Etkinliğinde belediye çalışanlarıyla bir araya gelen Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, halka hizmette eşitliğin ve adil olmanın önemine vurgu yaptı. Göreve geldiği ilk günden itibaren belediye bünyesinde çalışan ve siyaseti araç olarak kullanıp siyasi ve maddi çıkar sağlayanlarla mücadele ettiğini söyleyen Seçer, “Bunu Mersinli vatandaşlar ve hak adına yapmak zorundayım” diye konuştu.

Belediye çalışanlarına uyarı


MAHMUT SÖNMEZ

 

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, 25 – 31 Mayıs Etik Haftası Kutlama Etkinliğinde belediye çalışanlarıyla bir araya geldi. Belediye çalışanlarının vatandaşlara karşı adil ve eşit şekilde hizmette bulunması gerektiğini söyleyen Seçer, Büyükşehir Belediyesinde ötekileştirmeye geçit vermeyeceğini söyledi.

Etik Haftası’nın önemli olduğuna dikkat çeken Başkan Seçer, “Belediye başkanlığı profesyonel bir çalışma alanı değildir, sorumluluğu büyüktür, parasal değil vicdani ve ahlaki sorumluluğu vardır” diye konuştu.

 

HİZMETTE ÖTEKİLEŞTİRMEYE DİKKAT ÇEKTİ

 

Başta halkın oylarıyla makamlara gelmiş olan seçilmişlerin ahlaklı olması gerektiğine dikkat çeken Seçer, “Seçilmişlerin dürüst olması lazım. Adil olması lazım, ayrım yapmaması gerekir, günümüzün en büyük sıkıntılarından ve hastalıklarından biri; ötekileştirme. Siyasi görüşünden, yaşam biçiminden, etnik kökeninden, bölgesinden dolayı insanları ötekileştirmek günümüzün en büyük hastalığı. Bundan uzak durmak gerek, başta ben ve benim yönetimimde çalışan genel sekreterinden sokakta çalışan çalışma arkadaşıma kadar herkesin adil ve eşit bir şekilde hizmet vermesi gerekir” ifadelerini kullandı.

 

ÇALIŞANLARI UYARDI

 

Görevlilerin makamlarını siyasi ve ekonomik çıkar için kullanmaması gerektiğini belirten Seçer, “Çalışırken yasalara kanunlara riayet ediyorsak, vicdanımız rahat uyuyorsak bir sorun yok ama derdimiz insanlara hizmet etmek değil de, bu makamları kullanarak cebimizi, çevremizi, mensubu olduğumuz siyasi partimizin mensuplarının servetlerine servet katmaya çalışıyorsak veya buna alet oluyorsak hem hukuk hem vicdan katında mahkum oluruz, bunu bilmenizi isterim” dedi.

 

“SİYASETİ GEÇİM KAYNAĞI HALİNE GETİRENLER KARŞILARINDA BENİ GÖRÜR”

 

Pandemi sebebiyle belediye çalışanları ile çok bir araya gelemediklerini söyleyen Seçer, bundan sonra daha sık toplantılar yapıp, bir araya geleceklerini aktardı.  Büyükşehir Belediyesinin 11 bin çalışanı olduğunu söyleyen Seçer, “Görevini hakkıyla yapan ve aldığı maaşın hakkını veren her mesai arkadaşım benim kardeşimdir. Ona yapılmış haksızlık bana yapılmıştır. Ancak göreve geldiğimiz günden beri belirttiğimiz, şikayet ettiğimiz ve bazı tedbirler almak zorunda kaldığımız, belediyeyi siyaset aracı olarak görüp ya da siyaseti bir geçim kaynağı haline getirip alın teri dökmeden geçim derdinde olan ve belediyenin bünyesinde olan herkes beni karşısında görür. Bunu da Mersinli vatandaşlar ve hak adına yapmak zorundayım” diye konuştu.