“Bedel ödeyenleri unutmayacağız” | Güney Gazetesi Mersin

“Bedel ödeyenleri unutmayacağız”

Mersin İdman Yurdu’nun 97. Yıl kutlamaları kapsamında Yeni Mersin İdman Yurdu Kulübü Atatürk Anıtı’na çelenk sundu. Törende konuşan Başkan Saltık, “Bizler; Edip Buran’ı, Mitat Toroğlu’nu, Mehmet Karamehmet’i, Seyfi Alanya’yı, Lefter’i, Cihat’ı, Hacı Bayram Birinci’yi, Halil Kaptan’ı ve bu şanlı Kulübün bugüne gelmesinde bedel ödeyen tüm büyüklerimizi unutmayacağız, unutturmayacağız” dedi.

“Bedel ödeyenleri unutmayacağız”


İBRAHİM AYDEMİR

 

Mersin İdman Yurdu’nun kuruluşunun 97. Yılı nedeniyle Cumhuriyet Alanı’nda tören düzenlendi. Törene Yeni Mersin İdman Yurdu Kulüp Başkanı Metin Saltık, Mersin Talim (İdman) Yurdu Başkanı Şevket Varan, Kulüp Basın Sözcüsü A. Halim Yiğit, Alt Yapı Sorumlusu Özmen Özkan, yönetim kurulu üyeleri, MTSO Başkanı Ayhan Kızıltan, Mersin Tarsus Organize Sanayi Bölgesi Başkanı Sabri Tekli, alt yapı futbolcuları ve taraftarlar katıldı.

Yeni Mersin İdman Yurdu Başkanı Metin Saltık ve Mersin Talim (İdman) Yurdu Başkanı Şevket Varan’ın Atatürk Anıtına çelenk sunulması ile başlayan program, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ile devam etti.

Törende konuşan Kulüp Başkanı Metin Saltık Mersin İdman Yurdu'nun kuruluşunun 97. yılında hep birlikte Atatürk'ün huzurunda bir araya geldiklerini belirterek, “Başta Cumhuriyetimizin kurucusu Büyük Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, Cumhuriyetimizin ilk yıllarında, Kuvayi Milliye ruhunun gençlerinden doğan, tarihi başarılarla dolu bu büyük değerin bugünlere gelmesinde emeği geçen ebediyete intikal etmiş tüm büyüklerimizi saygıyla rahmetle anıyorum. Önderimiz Gazi Mustafa Kemal’in dediği gibi ‘Tarihini bilmeyen Milletler yok olmaya mahkûmdur” dedi.

 

 

“MİY’İ ESKİ GÜNLERE TAŞIYAMAK İÇİN HER TÜRLÜ FEDAKARLIĞI YAPACAĞIMA SÖZ VERİYORUM”

 

Kulübün bugüne gelmesinde bedel ödeyenleri unutmayacaklarının altını çizen Başkan Saltık, “Bizler; Edip Buran’ı, Mitat Toroğlu’nu, Mehmet Karamehmet’i, Seyfi Alanya’yı, Lefter’i, Cihat’ı, Hacı Bayram Birinci’yi, Halil Kaptan’ı ve bu şanlı Kulübün bugüne gelmesinde bedel ödeyen tüm büyüklerimizi unutmayacağız, unutturmayacağız. Kuruluşunun 97. yılında Atamızın huzurunda, şehrinizin gözbebeği, ortak paydası ve markası Yeni Mersin İdman Yurdu’muzu o eski güzel günlere taşımak adına her türlü mücadeleyi ve fedakarlığı yapacağımıza şahsım ve yönetim kurulum adına söz veriyorum. Bugün geldiğimiz noktada, Sayın Valimiz, Büyükşehir Belediye Başkanımız, İlçe Belediye Başkanlarımız, Milletvekillerimiz, Odalarımız, Kurumlarımız, basınımız. İş insanlarımızla ve başta Kırmızı Şeytanlar olmak üzere taraftarlarımızla başarılara ve şampiyonluklara kenetlenmiş olmanın mutluluğunu ve heyecanını yaşıyoruz. İnanıyoruz ki yaktığımız bu meşale büyüyecek ve coşkulara dönüşecektir. Bu şanlı mirası, aydınlık yarınlarımıza başarılı bir şekilde teslim edeceğimizden kimsenin şüphesi olmasın. Ulu Önder Atatürk’ün ‘Mersinliler Mersin’e sahip çıkınız” sözünü emir olarak kabul ettik. Gururluyuz, mutluyuz, çünkü Mersin İdman Yurdu’luyuz” diyerek sözlerini noktaladı.

Tören toplu fotoğraf çekimi ile son buldu.