Hem yüzme öğreniyorlar hem serinliyorlar | Güney Gazetesi Mersin

Hem yüzme öğreniyorlar hem serinliyorlar

Akdeniz Belediyesinin ’Yüzme bilmeyen kalmasın’ sloganıyla başlatılan kampanya çerçevesinde yenilenen Yılmaz Güney Gençlik Merkezi içindeki havuzda verdiği ücretsiz yüzme kursu yoğun ilgi ve katılımla sürüyor. Akdeniz Belediye Başkanı Mustafa Gültak, yüzme kursu gören çocuklar ve ailelerini ziyaret etti.

 Hem yüzme öğreniyorlar hem serinliyorlar


Küçükler ile onları izlemeye gelen ebeveynleri ile sohbet eden Başkan Gültak, Akdeniz sakinlerine böylesi zengin, modern ve çok amaçlı bir kompleksi kazandırmaktan dolayı mutluluk duyduklarını dile getirdi. Şevket Sümer Mahallesi sınırları içinde bulunan Yılmaz Güney Gençlik Merkezi içinde bulunan havuzda verilen yüzme kursuna katılan mahalleli çocuklardan birinin, “Olmaz dedim ama oldu. Başkanımıza teşekkür ederim” şeklindeki sözleri de gülümsetti. Kurs hakkında bilgi veren yüzme antrenörü Akın Efe, Gençlik ve Spor Bakanlığının düzenlediği 'yüzme bilmeyen kalmasın' projesi çerçevesinde, Akdeniz Belediyesince hazırlanan yüzme havuzlarında da görev aldığını söyledi. Günde yaklaşık 80 öğrenciye yüzme eğitimi verdiklerini belirten Efe, 4 gün süren kursun, sabah saat 09.00’da başlayıp 16.00’da sona erdiğini kaydetti.

 

Göreve geldiklerinde Yılmaz Güney Parkının üst ve altyapısıyla tamamen harap bir halde olduğunu ve kapısına kilit vurulduğunu belirten Gültak, “Aradan sadece 3 yıl geçmesine rağmen şimdi burada aquaparklı, çocuk yüzme havuzu, profesyonel yüzücüler için yarı olimpik havuz, ayrıca 300 gencimize hizmet verecek erkek öğrenci yurdunun olduğu bir tesise bakıyoruz. Tamamen yenilediğimiz bu tesisin öncesi, adeta çöldeki bir harabeye benziyordu. (Haber Merkezi)