“Süslü Kadınlar” bisiklet turunda | Güney Gazetesi Mersin

“Süslü Kadınlar” bisiklet turunda

‘Süslü Kadınlar Bisiklet Turu’ için Mersinli kadınlar, süsledikleri bisikletleriyle ve rengarenk kıyafetleriyle, başlangıç noktası olan Uğur Mumcu Parkı’nda buluştu.

“Süslü Kadınlar” bisiklet turunda


Süslü Kadınlar Bisiklet Turu, Ebru Petek Budur’un koordinesinde Mersin Büyükşehir, Belediyesi, Yenişehir Belediyesi ve Mezitli Belediyesinin desteğiyle gerçekleşti. Bisikletlerini; ‘Bisikletliyi Fark Et, Yolu Paylaş’, ‘Kadın Sokağa Çıkarsa Dünya Değişir’, ‘Bisikletli Ulaşım Haktır’, ‘Egzoz Kokusuna Karşı Parfüm Kokusu’ yazılı pankartlarla da süsleyen yüzlerce bisikletsever, 9,4 kilometrelik rotada Soli Pompeiopolis Antik Kenti’ne kadar pedal çevirdi.

Soli Pompeipolis’e bisikletleriyle ulaşan kadınları, Mersin Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi’ne bağlı Kent Orkestrası karşıladı. Rotanın son noktası olan Soli Pompeipolis’te mola veren katılımcılar, tarihe eşlik eden ortamda hem dinlendi, hem de konser keyfi yaşadı.  Etkinlik kapsamında ayrıca Büyükşehir Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi bünyesinde Soli Pompeiopolis Antik Kenti’nde üretici kadın stantları da açıldı. Kadınlar hem haftanın önemi için bir araya geldi, hem de el emeği göz nuru ürünlerini sergileyerek satışa sundu. (Haber Merkezi)

 


  “Süslü Kadınlar” bisiklet turunda