“Provokasyona ve kaosa izin vermeyeceğiz!” | Güney Gazetesi Mersin

“Provokasyona ve kaosa izin vermeyeceğiz!”

Mersin Emek ve Demokrasi platformu bileşenleri, polisevine düzenlenen terör saldırısı sonrası yaratılmak istenen algı operasyonuna karşı Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin yanında olduklarının mesajını verdi. Platform sözcüsü Mustafa Özbay, “Provokasyona ve kaosa izin vermeyeceğiz!” dedi.

“Provokasyona ve kaosa izin vermeyeceğiz!”


MAYSA DERYAYEVA/ELVAN KONUK

 

Tece Polisevine düzenlenen terör saldırısı sonrası CHP’ye ve CHP’li Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’e yönelik algı oluşturulmak istenmişti.

Emek ve Demokrasi Platformu üyeleri Başkan Seçer’i makamında ziyaret etti. Ziyaret öncesinde platform üyeleri belediye önünde bir açıklama yaptı.

Platform adına açıklama yapan Mustafa Özbay,  “Yaşanan terör saldırısını Mersin Emek ve Demokrasi güçleri olarak şiddetle kınıyoruz. Nereden veya nasıl gelirse gelsin terör bir insanlık suçudur. Bu tür saldırıların demokrasi, barış ve özgürlük mücadelesine zarar verdiği açıktır” ifadesini kullandı.

 

 

“BU TÜR OYUNLAR TUTMADI, TUTMAYACAKTIR”

 

Saldırının ardından Mersin Büyükşehir Belediyesi’ne yönelik bir algı ortamı yaratılmak istendiğini söyleyen Özbay, “Saldırının hemen ardından siyasi iktidar ve sorumluluk makamında oturanların yapmış olduğu açıklamalar ile bu saldırı CHP ile irtibatlandırmaya çalışılarak siyasi menfaat sağlama hesapları yaptığı ortaya çıkmıştır.  AKP iktidarının 20 yıldır uygulamış olduğu ekonomik politikalar milyonlarca işçi, emekçi, kadın ve gencin hayatını çekilmez hale getirmiştir. Siyasi politikaları ülkeyi yarı açık cezaevine çevirmiş, halkın iradesi yok sayılarak seçilmişler tutuklanıp, yerlerine kayyum atanmıştır.Siyasi iktidar 7 Haziran 1 Kasım 2015 tarihleri arasında yaşanan kaos ortamını yeniden sahnelemek istiyorsa bilinmelidir ki bu tür oyunlar tutmadı, tutmayacaktır. Türkiye halkları buna izin vermeyecektir” diye konuştu.

 

“MERSİN BU TÜR OYUNLARA PRİM VERMEYECEKTİR”

 

Saldırıdan hemen sonra güvenlik güçlerinin Büyükşehir Belediyesi çalışanlarına yönelik yapmış olduğu gözaltılar ile olayın belediye çalışanları ile bağı varmış algısı yaratıldığını belirten Özbay, bu tür oyunlara Mersin’in prim vermeyeceğini söyledi.

Özbay, “İlimiz milletvekili de dahil çeşitli trol çevrelerince Büyükşehir Belediyesi ve çalışanlarına yönelik algı operasyonları uzun bir süredir devreye konulmuş ve bu tür girişimlerden medet umulmuştur. Büyükşehir Belediyesi ve çalışanlarını terör ile irtibatlandırma çabası boş bir uğraş olarak kalacak, Mersin halkı bu tür oyunlara prim vermeyecektir.

Uzun yıllar çeşitli belediyelerde görev yapan Büyükşehir Belediyesi Basın Yayın Daire Başkanı Bedrettin Gündeş’in gece yarısı kameralar eşliğinde evinin basılarak gözaltına alınıp tutuklanması yaratılmak istenen algının bir parçasıdır.

AKP kendi iktidarının devamı için HDP’yi kriminalize ederek kapatmayı, CHP'yi de "terör" ile irtibatlandırarak algı yaratma hesaplarını yapmaktadır” şeklinde konuştu.

 

 

“HER TÜRLÜ PROVAKATİF ORTAMA KARŞI MÜCADELE EDECEĞİZ”

 

Büyükşehir Belediyesi üzerinde oynanmak istenen oyunlara müsaade etmeyeceklerinin altını çizen Özbay, şunları söyledi:

“Mersin halkı 31 Mart yerel seçimlerinde tercihini demokratik halkçı belediyecilikten yana kullanmış ve Vahap Seçer’i seçmiştir. İktidarın algı operasyonlarıyla Belediyemiz üzerinde oynamak istediği oyunlara izin vermeyeceğiz. İlimizde yapmak istenilen her türlü provakatif ve kaotik ortama karşı Mersin Emek ve Demokrasi güçleri olarak Mersin halkı ile birlikte mücadele edeceğimizi bir kez daha buradan ilan ediyoruz.”