Twitter’da metro atışması | Güney Gazetesi Mersin

Twitter’da metro atışması

Hazine ve Maliye Bakanı Nurettin Nebati, Twitter hesabından yaptığı açıklamada CHP’li belediyelerin yatırımlarının engellenmediğini söyleyince CHP’li Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’de “Metro projesi için 1 yıldır imza bekliyoruz” yanıtı geldi. Tartışmaya çok sayıda vatandaş da katıldı.

Twitter’da metro atışması


ABİDİN YAĞMUR

 

Hazine ve Maliye Bakanı Nurettin Nebati, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nu hedef aldığı bir tvitte,  “Vatandaşlarımızın faydalanacağı bir hizmet söz konusuysa inceleme ve değerlendirme sürecinde asla parti ayrımı gözetmeyiz. Umarım belediyenin ulaşım altyapısında son dönemde oluşan sorunları giderir, mevcut projelerin üstüne beton dökmez ve İstanbulluları yollarda bırakmazsınız!” ifadelerini kullandı.

 

VAHAP SEÇER DE TARTIŞMAYA KATILDI

 

Bakan Nebati’nin bu tvitine Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer de yanıt verdi. Seçer,  “Mersin Metrosu için dış finans dahil her şey hazır Sayın Bakan. Bir tek imza için Mersin halkı 1 yıldır bekliyor. Atın imzayı, kurdeleyi hep beraber keselim” ifadelerini kullandı.

 

VATANDAŞLAR DA TARTIŞMAYA KATILDI

 

Başkan Seçer’in de tartışmaya girmesiyle Bakan Nebati çok sayıda Mersinliden tvit aldı. Bir kullanıcı,  “Trafikte perişan oluyor Mersin halkı. Bu imza ivedilikle atılmazsa iktidar partisi Mersin'de büyük oy kaybeder. Çarşıda, pazarda, minibüste herkes bu konuyu konuşuyor” ifadelerini kullanırken bir başka kullanıcı, “Başkanım bu tweeti Mersin’de ki tüm billboardlara asalım ki seçmen işin doğrusunu öğrensin. Hala bir metroyu yapamadı şeklinde söylemler dolaşıyor, halkın doğru bilgiye ulaşması şart” görüşünü dile getirdi.

Bir kullanıcı da “Adamlara görevini yap demek için twitter icat edildi. Yok mu bunun daha resmi bir yöntemi? Nebati Bey at imzayı. Direnme” derken bir başka kullanıcı “Samimiyetinizi görelim Mersinliler olarak uzun süredir bekliyoruz bu projeyi” dedi.

Kullanıcılardan biri “Başkanım kurdele kesilmemiş miydi yanlış hatırlamıyorsam Kemal bey ve meral hanımla açılış bile yaptınız” derken bir başkası  “Şu hallere bakın yahu! Adamlar hizmet yapmak istiyorlar bürokrasi engel mi oluyor? Bir yıldır imza neden atılmaz?” diye sordu.