Millet İttifakına sarıldı | Güney Gazetesi Mersin

Millet İttifakına sarıldı

CHP’li belediyeleri hedef alan Kocamaz, tepkiler üzerine açıklamasının tonunu değiştirdi

Millet İttifakına sarıldı


ABİDİN YAĞMUR

 

CHP’li Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’i son aylarda çeşitli gerekçelerle eleştiren önceki dönem başkanlardan Burhanettin Kocamaz, bu eleştiriler yerel basında “Millet İttifakında çatlak” şeklinde yorumlanınca “Millet İttifakının ve Altılı Masanın arkasındayım” açıklaması yaptı.

MHP’den Büyükşehir Belediye Başkanı seçilen, bu partiden aday gösterilmeyince İyi Parti’ye geçen Burhanettin Kocamaz, 2019 seçimlerinde aday olamamış ve 120 bin civarında oy olarak seçimi üçüncü sırada bitiren DP adayı Ayfer Yılmaz’ı desteklemişti.

Seçim sürecinden sonra İyi Parti GİK üyesi olan Burhanettin Kocamaz’a yakın medya kuruluşları, CHP’li Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’e karşı Cumhur İttifakını destekleyici yayınlarıyla biliniyor.

İyi Partili Kocamaz da son açıklamasında CHP’li Seçer’e sert sözlerle yüklendi ve “Psikoloğa git” önerisinde bulundu.

 

Kocamaz’ın bu açıklamaları, bazı yerel gazetelerde “Millet İttifakında çatlak” başlığıyla yer bulunca Kocamaz’dan yeni bir açıklama geldi.

Kocamaz, “Hiç kimse olayı saptırmaya kalkışmasın! Bizler 2019 yerel seçimlerinde Mersin’de CHP ile herhangi bir ittifak yapmadık! İyi Parti’nin, türlü entrikalarla yerel seçimlere sokulmaması nedeniyle, demokrat parti büyükşehir belediye başkan adayı olarak sayın Ayfer Yılmaz hanımefendiye destek verdik ve birlikte çalıştık. Ancak, bizler tüm İyi Partililer olarak, liderimiz sayın Meral Akşener’le birlikte Millet İttifakı ve Altılı Masanın sonuna kadar arkasındayız! Bu iki olayı birbirine karıştırmamak gerekir ama, şu anda olduğu gibi, bilinçli ya da bilinçsiz olarak, maalesef zaman zaman elmalarla armutlar birbirine karıştırılıyor! Sayın Seçer, her ortamda bize saldırırken hiç kimsenin aklına, “madem genelde bir ittifak var! Peki sayın Seçer Kocamaz’a neden bu kadar saldırıyor? Diye bir soru gelmiyor!” Ancak, çok sık olmasa da, ara sıra sayın Seçer’e cevap verdiğimde hemen Millet İttifakı gündeme getiriliyor! Bu tür konularda Mersin basınını ciddiyete ve duyarlı olmaya davet ediyorum! Bizler iyi parti olarak yerel seçimde CHP ile ittifak yapmadık! Şu anda ki yerel yönetim CHP-HDP ittifakı neticesinde göreve gelmiştir! Bizler yerelde sayın Seçer’le ittifak yapmadığımız için nasıl ki bizleri eleştirme hakkı varsa, bizim de aynı şekilde yanlışları söyleme, kamuoyuna açıklanan yanlış bilgileri düzeltme ve atılan iftiralara cevap verme hakkımız olacaktır! Ancak, bizler bu günkü tek adam sisteminden, parlamenter demokrasiye geçebilmek için sonuna kadar Millet İttifakı’nın ve Altılı Masanın yanındayız! Bu böyle biline” ifadelerini kullandı.