“İstismarın aklanmasına izin vermeyeceğiz” | Güney Gazetesi Mersin

“İstismarın aklanmasına izin vermeyeceğiz”

İsmailağa cemaatine bağlı Hiranur Vakfı’nın kurucusu Yusuf Ziya Gümüşel’in kızı H.K.G.’nin 6 yaşında ‘evlendirilip’ istismara maruz bırakıldığı ortaya çıkmıştı. Mersin’de kadınlar vicdanları sızlatan istismara sessiz kalmadı. Mersin Kadın Platformu üyeleri “Tarikat ve cemaatler kapatılsın. İstismarın aklanmasına, üstünün örtülmesine izin vermeyeceğiz” dedi.

“İstismarın aklanmasına izin vermeyeceğiz”


 

ESRA ŞASİ YAĞMUR

Türkiye 6 yaşındaki kız çocuğunun ailesi ve tarikat tarafından istismarı ile sarsılırken olaya tepkiler de art arda geldi. Son günlerdeki çocuk istismarı olaylarına dikkat çeken Mersin Kadın Platformu üyeleri, “Bu istismara ilişkin Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık ‘çocuk istismarı, çocuğa yönelik istismar suçları siyasetin konusu değildir. Bunlar son derece insani ve her zeminde, her toplumda karşılaşılabilecek durumlar’ diyerek istismarı olağanlaştırıyor. Biz bu istismarların münferit olmadığını AKP iktidarının tüm kurumları ile çocuk istismarının suç ortağı olduğunu biliyoruz” dedi.

“BU ÜLKEDE ÇOCUKLAR, KADINLAR GÜVENDE DEĞİL”

 

Çocukları şiddete ve istismara karşı korumak devletin yükümlülüğünde olduğunu söyleyen kadınlar, “Tüm ülke 6 yaşındaki kız çocuğunun ailesi ve tarikat tarafından istismarı ile sarsılırken Konya’da da 17 yaşındaki bir çocuğun okul müdürlerinin de içinde olduğu kişiler tarafından ‘seni MİT’e memur olarak alacağız’ yalanıyla cinsel istismara maruz bırakıldığı ortaya çıktı. Bir kişi tutuklanırken, açığa alınan müdürler tutuklanmadı. Geçtiğimiz günlerde 16 yaşında bir çocuğu istismar ettiği ortaya çıktıktan sonra görevden alınıp, gözaltına alınan Diyarbakır MHP İl Başkanı Cihan Kayaalp erkek yargı tarafından çocuğun rızası var diyerek beraat ettirildi” açıklamasını yaptı.  

Türkiye’de çocukların ve kadınların güvende olmadığı dile getirilirken “Bu ülkede çocuk istismarcıları, şiddet failleri devlet tarafından korunuyor. Artık yeter, susmuyoruz. Daha fazla failleri korumanıza, istismarı aklamanıza, çocukların geleceğini karartmanıza izin vermeyeceğiz. Tarikat ve cemaatler kapatılsın” ifadeleri kullanıldı.