Nüfus müdürlüklerindeki yoğunluk çalışanları isyan ettirdi | Güney Gazetesi Mersin

Nüfus müdürlüklerindeki yoğunluk çalışanları isyan ettirdi

E-Nüfus Sen Genel Başkanı Ali Kart, nüfus müdürlüklerinde işlem yoğunluğuna son olarak sürücü belgelerinin nüfus cüzdanlarına tanımlanmasıyla işlemlerin de eklendiğini belirterek, “Nüfus Müdürlüğüne en az 4 bin personellin atanması talep ediyoruz. Kalitesi arttırılmış en az 5 bin parmak izi cihazı talep ediyoruz. Mesai ücretimizin iki katına çıkmasını talep ediyoruz” dedi. Kart, sürücü belgelerinin nüfus cüzdanına tanımlanması işleminin de e-devlet üzerinden yapılmasını önerdi.

Nüfus müdürlüklerindeki yoğunluk çalışanları isyan ettirdi


ABİDİN YAĞMUR


Merkezi Mersin’de bulunan E-Nüfus Sen’in genel başkanı Ali Kart, nüfus müdürlüklerinde yaşanan yoğunluğa ve nüfus çalışanlarının iş yüküne dikkat çekerek taleplerini anlattı.

Kart, “Nüfus çalışanlarımızın çilesi bitmiyor. Nüfus Müdürlüğünde yaşanan yoğunluğu hafta içi 7’ye kadar hafta sonu mesai bırakılarak çalıştırılmaya çalışıyorlar. Hatta bazı illerimizde örneğin İzmir’de son iki ayda personelimiz izne çıkamıyor. Çipli kimlik dağıtım işlemi başladığından bu yana kişi bazlı 70 milyon kişiye kimlik dağıtıldı. Bunu yanına birkaç kez kimlik çıkaranları eklediğimizde bu sayısı 82 milyonu buldu. Bu iş yükü üzerine emniyetten 30 milyon sürücü belgesi, 10 milyon pasaport yükü eklendi. Nüfus müdürlüğümüzde sorunlar artık kronikleşmeye boyutundadır” dedi.

Nüfus memurlarının yüzde 83’ünün yaptığı işten mutlu olmadığına, başka birimlerde çalışmak istediğine işaret eden Kart, “Nüfus Müdürlüğüne en az 4 bin personellin atanması talep ediyoruz. Türkiye üç farklı bölümde nüfus ve vatandaşlık bölümü vardır, buralardan mezun olan öğrencilerimizin nüfus müdürlüğüne atanmasını bekliyoruz. Kalitesi arttırılmış en az 5 bin parmak izi cihazı talep ediyoruz. Mevcut cihazlarla parmak izi aldığımızda süre bazında sıkıntılar yaşıyoruz. Hatta geri doğurmak istediğimizde çok büyük sıkıntılar çekiyoruz. Mesai ücretimizin iki katına çıkmasını talep ediyoruz çünkü normal aldığımız mesai ücreti yola ve yemeğe gitmektedir. Son süreçte yapılan özellikle ortak banka promosyonun taşrada çalışan personelimizin faydalanacağı şekilde genişletilmesini istiyoruz. Adres işlemlerin, elektrik, su, doğalgaz her kurumun bazı farklı uygulamaları var bu adreste keşmekeşe sebep olmaktadır. Bir barkod sistemine geçilerek, tek bir barkodla tüm kurumların buna entegre edilmesini talep ediyoruz. Kütük yazma işlemine son verilmesini ve artık dijital kayda geçilmesini bekliyoruz. Sürücü belgesini kimliğe tanımla işlemi yaklaşık 4,5 milyon kişiyi buldu. Geri kalan 25 milyon tanımlanması gereken sürücü belgesi var buna e-devlette bölüm açılarak, oradan yapılmasının ve nüfus müdürlüğünün üzerindeki yükün biraz daha hafifletilmesini talep ediyoruz. Nüfus çalışanlarımızın artık uzman kadrosuna alınması talep ediyoruz bunu fazlasıyla hak ettik ve daha önemlisi nüfus müdürlüğümüze artık yeni iş yükü eklenmesin. Televizyonlarda, dizilerde konu olmaya başlayan nüfus müdürlükleri yoğunluğunun önüne geçme adına taleplerimizin yapılmasını bekliyoruz” ifadelerini kullandı.