İstiklal Caddesinde iş uzadı | Güney Gazetesi Mersin

İstiklal Caddesinde iş uzadı

Mersin Büyükşehir Belediyesi geçtiğimiz yıl eylül ayı sonunda İstiklal Caddesinde yenileme çalışmalarına başlamış ve çalışmaların aralık ayı sonunda sona ereceği açıklanmıştı. Ancak ocak ayının ortasına gelinmesine rağmen çalışmalar hala bitmedi.  Çalışmaların müteahhit firmanın eksiklikleri ve hatalı imalatları nedeniyle uzadığı iddia edildi. İstiklal Caddesinde çalışmaların bir ay sonra tamamen sona ermesi öngörülüyor.

İstiklal Caddesinde iş uzadı


 

MAYSA DERYAYEVA

Geçtiğimiz yıl Eylül ayı sonunda Mersin Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Dairesi tarafından kentin en işlek caddesi olan İstiklal Caddesinde yenileme çalışmaları başladı. Projenin aralık ayının ortalarına bitmesi öngörülürken altyapı sıkıntısından dolayı projenin çalışmaları uzadı.

Üç buçuk aylık çalışma sonucunda İstiklal Caddesine kaldırımlar çalışmaları tamamen bitirildi. Projede altyapı, kanalizasyon çalışmalarının sonlandığı ve yol çalışmalarının devam ettiği görülüyor. Tahmini olarak bir ay sonra Kentsel Tasarım projesinin ilk durağı olan İstiklal Caddesi çalışmaların bitirilmesi öngörülüyor.

Proje kapsamında olan bisiklet yolu, engelli, yaşlı, çocuk başta olmak üzere tüm yaş gruplarının erişebileceği yaya, taşıt yolu olacak.

 Önümüzdeki günlerde asfalt, bisiklet yolu ve peyzaj çalışmalarının başlaması planlanıyor. Kentsel Tasarım projesinin 1. Etabında en kısa sürede tamamlanmasıyla, çalışmalar projenin ikinci etabı olan Hastane Caddesi Kavşağı ve Özgür Çocuk Parkı arasında devam edecek.

Kentsel Tasarım projesi sonunda, İstiklal Caddesi Akdeniz iklime uygun açık alışveriş konseptine kavuşturularak, kentin en tarihi caddesinin hareketlenmesi planlanıyor.

 

MECLİSTE DE TARTIŞILDI

 

İstiklal Caddesindeki çalışmaların uzamasını belediye meclisi gündemine getiren AKP Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi üyesi Zafer Şahın Özturan, esnafın İstiklal Caddesinde ambulansın giriş çıkışlarında engel yaşayıp yaşamayacağını sordu.

Şahin, “Ben bugün sabah oradan geçtim hala çalışmanın eksik kalan büyük bir kısmı var. Bununla ilgili bu çalışma ne zaman bitecek diyorlar. Tabii orada esnaf arkadaş çok önemli bir cümle söyledi. Daha önce burası sağlı sollu gidişli dönüşlü bir yerdi Allah korusun biri hasta olur herhangi bir kaza olduğu zaman özellikle yolun kapattığımız yolun sağ tarafı iş merkezlerinin olduğu yer orası ciddi şekilde orada iş merkezleri var. İş merkezlerin olduğu yerde herhangi bir hasta veya herhangi bir vaka oluştuğu zaman ambulanslar nasıl girecek oraya onunla ilgili bazı sıkıntılar var. Bunun ciddi şekilde çözülmesi gerekiyor. Yarın öyle bir olayda ambulansların girebilecekleri bir noktalar yok dediler. Bununla ilgili konunun gözden geçirilip, oranın kontrollü yapılması gerektiğini söylediler” dedi.

Konuyla ilgili bilgi veren Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, İstiklal Caddesinin kentin merkezi olduğuna vurgu yaptı. Mersin’de ilk yapılaşma alanı olduğunu ifade eden Seçer, İstiklal Caddesindeki çalışmalarda gecikme yaşandığını belirtti.

 

“EN İNCE AYRINTISINA KADAR TAKİP EDİYORUM”

 

İstiklal Caddesinin araç trafiğine açılamadığını ancak trafiğin yaya açıldığını ve alışveriş yapmaya engel olmadığını vurgulayan Seçer, “Esnafımızın mağduriyeti söz konusu değil. 100 esnaftan biri şikâyet ediyorsa ortada vahim bir durum var demek değil. Arzu ederdik planladığımız günde bitsin ama bu bizden kaynaklı değil. Yeraltından her şey çıkıyor. Biz orayı üstünkörü de yapabilirdik. Örterdik giderdik. Ama doğalgaz hattına kadar çekilmesini sağladık. Yağmursuyu hatlarını düzenledik. Elektrik hatlarını yeniledik. 6 aydır muazzam bir çalışma yapıyoruz biz orada. Emin olabilirsiniz ben de en az sizin kadar hassasiyet gösteriyoruz. Orada bir imalatı kırıyorlar. Anlayışımıza, teknik verilere, kabulümüze aykırı en ufak bir yapıyı kabul etmiyoruz. En ince ayrıntısına kadar takip ediyorum” diye konuştu.